Gastvrouw Angelina Duvekot-Boogaard: ‘Ik ga nu bewuster de natuur in’

Zeeland 4 februari 2019

Dit keer spreken we met Angelina Duvekot-Boogaard, eigenaar van minicamping Boudewijnskerke, die de cursus Gastheer van het Landschap Walcheren volgde. We vragen haar hoe ze de cursus ervaren heeft en wat de cursus haar heeft opgeleverd. 

Camping Boudewijnskerke

Angelina, kan je iets vertellen over Minicamping Boudewijnskerke?

Twee jaar geleden is ons gezin trotse eigenaar geworden van minicamping Boudewijnskerke. Mijn man is opgegroeid op de boerderij naast de minicamping. Deze kans kwam op ons pad toen de buren gingen verhuizen, een ontzettend mooie kans die we gelijk hebben aangegrepen en we hebben er echt geen spijt van.  Een droom die uitkomt, een minicamping runnen en activiteiten organiseren, het buiten wonen zo dichtbij de natuur en onze kinderen groeien hier zo mooi op. Boudewijnskerke is een mooie plaats en daar willen we onze gasten van mee laten genieten.

Waarom ben je aan het programma Gastheer van het landschap begonnen?

Ik kom zelf uit Koudekerke en voordat ik mijn man leerde kennen was ik nog nooit in Boudewijnskerke geweest. Voor mij was de omgeving dus ook heel nieuw. Gasten stellen tijdens hun verblijf een hoop vragen over wat ze kunnen gaan doen, of we informatie hebben over wandelingen voor kinderen etc. Ik kon ze wel wat vertellen, maar vaak was het ook een beetje gissen. Ik ben de cursus gaan doen om mij meer bewust te worden van mijn omgeving en om dat daarna over te dragen aan mijn gasten. Wat er daarnaast nog bij komt is hoe mooi het is om met onze gasten klein en groot de natuur in te gaan en er alles van de natuur te kunnen leren en beleven!

Wat heeft het je opgeleverd?

Er ligt een bos op 100 meter loopafstand van de minicamping. Het is er mooi is om te wandelen, maar dat had ik zelf nog niet zo bewust ervaren. Ik ga nu bewuster de natuur in en dan merk je nog meer hoe mooi het is, wat je in de natuur kunt horen zien en beleven. Wij hebben in de buurt een trekvlotje, wat natuurlijk erg leuk is voor kinderen, en er zijn wandelpaden naar Westkapelle. Ook de geschiedenis van de omgeving vond ik erg interessant. Vroeger hebben er overal kerkjes gestaan en ik weet nu waar de naam Boudewijnskerke vandaan komt!  Wat ik nog wil gaan doen is me verder verdiepen in de fiets- en wandelroutes. Daar heb ik het VVV voor nodig, daar ga ik binnenkort naartoe om te kijken wat ik de gasten nog meer kan bieden.

Je bent de natuur dus eigenlijk veel bewuster gaan beleven en ontdekken?

Ja klopt. Tijdens de derde bijeenkomst hebben we heel bewust de natuur ervaren, tijdens een kennismakingsessie. Met de hele groep stonden we op het strand stil bij de geluiden die we hoorden en wat we voelden. Het lijkt me heel leuk om met de gasten klein en groot het bos in te gaan en met hen te luisteren naar de geluiden in het bos. Door te luisteren naar de natuur krijg je nog een grotere belevenis van wat de natuur te bieden heeft.  Met iets heel simpels zoals op een boomstam klimmen en er weer afspringen kun je al veel plezier beleven.

Ik begreep dat je een kabouterpad bedacht hebt tijdens de cursus samen met mini-camping de Visser. Zijn jullie van plan dit nog verder uit te werken?

Het was ontzettend leuk om erover na te denken: Wat heeft het bos te bieden en hoe kunnen we onze kleine gasten nog meer van de natuur laten beleven. Het plan zal nog verder moeten worden uitgewerkt maar wie weet vind je in 2019 al kabouters in het Bos van Boudewijnskerke!

Welke tip/ welk weetje of informatie die je hebt opgedaan tijdens de cursus is je het meest bijgebleven?

Ik denk vooral het genieten van de natuur en de bewustwording dat de natuur heel veel biedt. Ook het beleven van de natuur neem ik mee richting mijn gasten. Je kan heel veel vertellen, maar je kan mensen het ook zelf laten ervaren. Of het nu kleine gasten of grote gasten zijn dat maakt niet uit. Dat kan ook nog eens heel simpel. Bijvoorbeeld door op een avond de camping op te lopen en te vragen wie er meegaat naar het bos om een ronde te wandelen, of je pakt de picknickmand en gaat picknicken in het bos.

Wat zou je tegen ondernemers zeggen die twijfelen of ze mee moeten doen aan een cursus?

Twijfel niet, het heeft enorm veel te bieden. Dan kom ik toch weer terug op de bewustwording. Als je zelf weet wat je hebt, weet je ook wat je je gasten kunt bieden. Wel is het belangrijk dat je iets met natuur hebt, of ervoor open staat. Je moet zelf voelen en ervaren hoe mooi de natuur is, anders kan je je gasten nooit vertellen wat de beleving eigenlijk is.

Deel deze pagina