Eerste Gastheren van het Landschap opgeleid op Walcheren

Eerste Gastheren van het Landschap opgeleid op Walcheren

Zeeland 13 december 2018

Eind oktober 2018 is IVN in samenwerking met de Provincie Zeeland de eerste cursus Gastheer van het Landschap Walcheren gestart. In vier cursusmiddagen leerden de drieëntwintig deelnemende verblijfsaccommodaties, recreatie-, en horeca ondernemers meer over de unieke natuur, landschap en cultuurhistorie die Walcheren te bieden heeft. Deze informatie werd aangevuld met excursies door terreinbeheerders en natuurgidsen.

Met de informatie uit de cursus zijn ondernemers in staat hun gasten te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van Walcheren en welke invloed dit heeft gehad op de bijzondere natuur op het schiereiland. Uiteindelijk weten de ondernemers na de cursus de gasten te wijzen op de meest unieke plekjes van Walcheren.

De cursus heeft geleid tot meer onderlinge afstemming en samenwerking tussen ondernemers. De ondernemers hebben met elkaar waardevolle arrangementen ontwikkeld waarbij de natuurwaarden en Walcheren centraal staan. Zo is er een Walcherse zeewind fietsroute (33,7km) ontwikkeld die de gast leidt langs de Walcherse kust en verschillende ondernemers. Ook is er een natuur-beleefkist ontwikkelt waarbij kinderen met speelse opdrachten op een laagdrempelige manier de natuur kunnen ontdekken. Bij het gekrompen dorp Boudewijnskerke hebben de eigenaren van minicamping Boudewijnskerke en minicamping De Visser een kabouterroute ontwikkeld voor hun kleine gasten.

Het artikel gaat verder onder het videoverslag.

Accepteer cookies

Gedeputeerde Carla Schönknecht mocht namens de Provincie Zeeland de drieëntwintig ondernemers een certificaat van deelname en het felbegeerde gevelbordje uitreiken. De opgeleide ondernemers maken nu deel uit van het landelijk netwerk van IVN-Gastheren. IVN heeft inmiddels al meer dan 2500 ondernemers in heel Nederland succesvol opgeleid tot Gastheer van het Landschap.

In 2019 vindt er een cursus Gastheer van het Landschap plaats voor ondernemers in Nationaal Park Oosterschelde, Landschapspark Borsele, Grenspark Groot Saeftinghe en in Landschapspark Drongengoed net over de grens in België. Voor meer informatie, kijk op www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap.

Deel deze pagina