Gezondheid

Tips voor meer natuur in GGZ-behandelingen

Gelderland 29 november 2023

Op 21 november 2023 organiseerde IVN Gelderland een inspiratie webinar voor op zorgmedewerkers binnen de GGZ en verslavingszorg. Het webinar ‘Natuur als bondgenoot in GGZ-behandelingen’ bood inzichten en praktische voorbeelden over het integreren van natuur binnen behandelingen en hun omgeving. Met een gevarieerd programma, waaronder praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen, werd duidelijk hoe de natuur een vaste en waardevolle rol kan spelen in de GGZ.

Op het programma stond o.a. een presentatie van Marike van de Pavoordt met praktijkvoorbeelden vanuit GGZ-organisatie Urtica de Vijfsprong waar de natuur al een integraal onderdeel van de behandelingen vormt. Daarnaast deelde Johan van der Walle, ervaringsdeskundige bij Ixta Noa en vrijwilliger bij IVN Zutphen, zijn verhaal over de impact van natuur op zijn traject, wat bijdroeg aan een dieper begrip van de rol van natuur in het herstelproces. Het webinar sloot af met praktische tips en handvatten, waarmee deelnemers direct aan de slag kunnen.

Praktische tips

Als een terugblik op deze inspirerende avond, delen we graag vijf waardevolle tips voor meer natuur in behandelingen. Gebruik deze tips als reminder of als ‘huiswerk’ na het webinar en stuur de poster door naar andere jouw collega’s of andere zorgprofessionals die de kracht van de natuur ook willen benutten in hun werk.

Download hier de poster ‘5x meer natuur in je GGZ-behandeling’ in PDF

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over wat IVN Gelderland kan betekenen in jouw zorgorganisatie? Bekijk deze webpagina of neem contact met ons op.

Auteur

Dani Korai

06 46 37 07 54
D.Korai@ivn.nl
Projectleider Natuur & Zorg
IVN Gelderland

Ontdek meer over

Deel deze pagina