Creëer een Natuurrijke Schoolomgeving!

Creëer een Natuurrijke Schoolomgeving!

Gelderland 16 mei 2022

Wil je op het schoolplein een plek creëren die bijdraagt aan de biodiversiteit en waar kinderen kunnen spelen én leren? Dien je plan dan vóór 15 juli in en maak kans op financiële ondersteuning voor de aanleg van een natuurrijke schoolomgeving in Gelderland.

Zou je bij jullie op school, de BSO of de kinderopvang ook graag meer groen willen zien? Zijn er vooral veel tegels en kan de biodiversiteit wel een boost gebruiken? Wil je ook dat kinderen kunnen spelen en genieten van de natuur in de directe omgeving? Maak dan een plan voor het (school)plein en wordt geselecteerd als één van de 15 locaties die aanspraak maakt op een financiële bijdrage.

Met deze actie wil IVN Gelderland scholen, BSO’s en de kinderopvang stimuleren om (een deel van) hun omgeving te vergroenen. Een groene omgeving is niet alleen leuk om naar te kijken, maar stimuleert kinderen ook meer te leren en op onderzoek uit te gaan! Veelvuldig onderzoek laat de positieve impact zien op de ontwikkeling van kinderen, band met natuur, kwaliteit van onderwijs, klimaatbestendigheid én biodiversiteit. Door het planten van inheemse soorten, kun je de kwaliteit van de natuur een enorme boost geven!

Nieuwsgierig of je ook kans kunt maken op een financiële bijdrage? Download dan de voorwaarden en stuur je plan vóór 15 juli op. Uit alle aanmeldingen zullen we een selectie van 15 locaties maken. Of je geselecteerd bent hoor je begin september. 

Voorwaarden voor Natuurrijke Schoolomgeving

Aanvraagformulier Natuurrijke Schoolomgeving

Zodra je plan af is en je dit volgens het format hebt uitgeschreven, kun je je aanmelden. 

Aanmelden en insturen plan

Deel deze pagina