Burendag 2023 Lelystad Straat Make-Over Buurt vergroenen

Natuur in Lelystad op Burendag 2023

Flevoland 25 september 2023

Burendag is een mooi moment is om de natuur in de buurt onder de aandacht te brengen. Daarom organiseerden we ook dit jaar op meerdere plekken in Flevoland activiteiten die daaraan bijdroegen. In Lelystad legden we samen met de bewoners geveltuintjes aan en in Zeewolde kon de buurt meedoen aan verschillende workshops.

Straat Make-Over Lelystad

Bewoners van Lelystad konden zich deze zomer opgeven voor de Groene Straat Make-Over, een initiatief van Groener Lelystad. De winnende straten ontvingen op Burendag 2 m2 plantmateriaal, inclusief goede, vruchtbare grond. Met de hulp van Groener Lelystad staken bewoners van deze drie straten de handen uit de mouwen én in de grond! Groener Lelystad is een samenwerking tussen IVN Flevoland, gemeente Lelystad, Centrada en Landschapsbeheer Flevoland.

Bewoners van Lelystad konden zich afgelopen zomer opgeven voor de wedstrijd, waarna we zes straten hebben uitgekozen tot winnaars. De eerste drie zitten er nu gebakken bij met hun nieuwe geveltuintjes. De komende drie pakken we 7 oktober aan.

We haalden bij zo’n 60 huishoudens een aantal tegels uit de voortuin en vervingen deze door goede, vruchtbare grond en mooie, inheemse plantjes. Een groene tuin kent mooie voordelen. Zo zorgt het voor minder hitte in de zomer, minder wateroverlast bij hevige regenval en het heeft een positief effect op de mentale gezondheid.

Burendag 2023

Natuur in jouw buurt

Voor natuurgebieden moet je vaak op de fiets, met het OV of de auto. Maar natuur vind je ook in je eigen buurt. Denk aan parken, een natuurspeeltuin of je eigen tuin. Ook aan de slag in jouw buurt? Bekijk wat jij kunt doen! Zo maken we met elkaar elke buurt in Flevoland groen.

Doe mee!

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina