Buurt vergroenen

Winnaars van de Groene Straat Make-Over in Lelystad bekend

Flevoland 16 augustus 2023

Deze week zijn door Groener Lelystad zes straten geselecteerd voor een Groene Straat Make-over in verschillende wijken in Lelystad. Groener Lelystad is een gezamenlijk initiatief van gemeente Lelystad, IVN Flevoland, Centrada en Landschapsbeheer Flevoland, met als doel de straten en tuinen van de inwoners van Lelystad te vergroenen. De aanwezigheid van groene planten, bomen en struiken biedt niet alleen verkoeling in de zomer, maar draagt ook bij aan het voorkomen van wateroverlast bij hevige regenval.

De winnende straten

Straten waar minimaal 4 buren, met veel tegels in hun tuin, zich willen inzetten voor vergroening in de straat, konden zich aan te melden voor de Groene Straat Make-Over. Hoewel het eigenlijk de bedoeling was om 4 straten te selecteren, heeft Groener Lelystad vanwege de vele enthousiaste aanmeldingen besloten om twee extra straten een make-over te geven. Op Burendag, op 23 september 2023, zullen de winnaars aan de slag gaan in Kempenaar 19, Kempenaar 30 en Gondel 26. Op 7 oktober zal de Groene Straat Make-Over plaatsvinden in de Veluwemeerstraat en Griend 37 en Griend 38.

Groene Straat Make-Over

De winnaars van de Groene Straat Make-Over ontvangen 2 m2 aan plantmateriaal voor hun voortuinen of geveltuinen en hulp van vrijwilligers bij het sjouwen, spitten en planten. Er wordt een container geplaatst voor de afvoer van de oude tegels, stenen en wit zand. Verder wordt er voor goede tuinaarde gezorgd en er is tuingereedschap beschikbaar voor de buurtbewoners om aan de slag te gaan.

Oproep aan de buren

Inwoners die in de winnende straten wonen en zich niet bij de eerste aanmelding hebben opgegeven, kunnen alsnog meedoen. Na aanmelding kunnen zij meehelpen met het vergroenen van de winnende straat. Deze buren ontvangen, net als de eerste inschrijvers, gratis plantmateriaal en tuinaarde. Alleen inwoners die in de winnende straten wonen kunnen zich aanmelden. Dit kan tot 16 september via deze pagina. 

Aanmelden

Voor inwoners die niet in de winnende straten wonen, maar wel interesse hebben in het vergroenen van hun tuin en buurt zijn er praktische tips en subsidiemogelijkheden om zelf aan de slag te gaan via Flevoland Bloeit.

Ontdek meer over

Deel deze pagina