IVN Ambassadeur van het Landschap

Samen met Nationaal Park Nieuw Land bouwt IVN aan een netwerk van groepen en individuen die een rol kunnen spelen bij het verspreiden van de verhalen van het unieke landschap van het nationaal park. Met het programma IVN Ambassadeur van het Landschap worden deelnemers voorzien van inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden. Na afloop van het programma kunnen zij hiermee een (unieke) natuurbeleving overbrengen en hun liefde voor de natuur en het gebied waarin zij wonen of werken delen met familie, vrienden en collega’s.

Programma

In 2022 is de eerste editie Ambassadeur van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land georganiseerd. In twee avonden en een middag leerden cursisten allereerst Nationaal Park Nieuw Land en hun eigen omgeving beter kennen. Van de ontstaansgeschiedenis en bijzondere natuurverschijnselen tot mogelijkheden om het gebied te beleven. Interessante gastsprekers, opdrachten en een veldexcursie waren een belangrijk onderdeel van de cursus.

Interesse?

In Flevoland zijn we bezig met de oriëntatie op een tweede editie Ambassadeurs van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land. Heb je interesse om deel te nemen? Laat het ons weten.