Lespakket over duurzame voedseltransitie

Flevoland telt meer dan 1800 agrarische bedrijven en 68% van de Flevolandse grond – zo’n 90.000 hectare – is landbouwgrond. Toch weten veel Flevolanders niet welke weg voedsel aflegt voordat het op onze borden terecht komt. Bewustwording van en kennis over duurzame voedselproductie is nu, met het oog op de toekomst, belangrijker dan ooit. In 2050 zal er voor meer dan 9 miljard mensen voldoende voedsel geproduceerd moeten worden. Hoe gaan we dat doen?

Voedseltransitie

De leerlingen en studenten van nu zijn de inwoners van de toekomst. Daarom ontwikkelden Aeres MBO / HBO Almere, Jong Leren Eten Flevoland en IVN Flevoland een lesprogramma over duurzame voedseltransitie voor leerlingen van het voortgezet- en beroepsonderwijs. Tijdens zes lessen ontdekken leerlingen antwoorden op vragen als: ‘Wat is een duurzaam voedselsysteem?’, ‘Hoe kun je dierlijke eiwitbronnen vervangen door andere, minder milieubelastende eiwitbronnen?’ en ‘Hoe ga je voedselverspilling en -verlies tegen?’

Vraag het volledige gratis lesprogramma hier aan

Het lesprogramma bestaat uit de volgende zes lessen:

  • Les 1: Wat is een voedselsysteem
  • Les 2: Duurzaamheid van het voedselsysteem
  • Les 3: Lokaal voedsel
  • Les 4: Korte ketens
  • Les 5: Eiwittransitie
  • Les 6: Reststromen benutten

Projectpartners ‘Verduurzamen van de voedselketen: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!’

Mede mogelijk gemaakt door het kennisprogramma DuurzaamDoor

DD