Over Boerderijeducatie Flevoland

Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Hoe ziet het leven op een boerderij eruit? Boerderijeducatie betekent ontdekkend leren en beleven waar ons voedsel vandaan komt en wat er leeft en groeit op de boerderij. Ons doel? Alle kinderen in Flevoland gaan op voedsel- ontdekkingstocht, zodat zij leren om later zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Het is tijd om met je laarzen door de klei te stampen en kennis te maken met een van de vele boerderijen die Flevoland rijk is! Ontdek waar groentes vandaan komen, hoe kippen worden gehouden, hoe fruit wordt geoogst en hoe het eten van de boerderij uiteindelijk op je bord komt. Bezoek één van de 30 getrainde educatieboeren in Flevoland, variërend van akkerbouwers, fruittelers, pluimveehouders en melkveehouders en help vooral zelf een handje mee.


 

Samenwerkingspartners

Flevoland Boerderijeducatie maakt onderdeel uit van het voedseleducatie-project in Flevoland. Dit project is mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provinciale coalitie DuurzaamDoor & het landelijke programma Jong Leren Eten en is uitgevoerd in samenwerking met de Flevolandse gemeenten.

Boerderijeducatie Flevoland | samenwerking