Flevoland
Recreatie
Vanaf
donderdag08dec202219:30

Ambassadeurs van het Landschap

Nationaal Park Nieuw Land

Woon jij in Lelystad en wil je je verdiepen in Nationaal Park Nieuw Land? Op 8 december 2023 start een nieuwe cursus waarin geïnteresseerde inwoners worden opgeleid tot ‘Ambassadeurs van het Landschap’. In twee informatieavonden en een veldexcursie word je meegenomen in thema’s als de flora en fauna, ontstaansgeschiedenis en beheer. De cursus wordt aangeboden aan inwoners van Lelystad en is geschikt voor natuurliefhebbers van alle niveaus.  

Leren over het landschap

In twee avonden en een dag leren cursisten allereerst Nationaal Park Nieuw Land en hun eigen omgeving beter kennen. Van de ontstaansgeschiedenis en erfgoed, bijzondere natuurverschijnselen tot mogelijkheden om het gebied te beleven. Interessante gastsprekers, opdrachten en een veldexcursie zijn een belangrijk onderdeel van de cursus.

Programma

8 december, 19.30 tot 21.30 |  Bijeenkomst 1. Kennismaking met Nationaal Park Nieuw Land
15 december, 19.30 tot 21.30 | Bijeenkomst 2. Bijzondere natuurgebieden
17 december,13.00 tot 17.00 | Bijeenkomst 3: Veldexcursie

Locaties in Lelystad worden later bekend gemaakt. 

Ambassadeurs van het Landschap

Nationaal Park Nieuw Land bouwt aan een netwerk van groepen en individuen die een rol kunnen spelen bij het verspreiden van de verhalen van dit unieke landschap. Met deze cursus worden deelnemers voorzien van inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden. Na afloop van de cursus kunnen zij hiermee een (unieke) natuurbeleving overbrengen en hun liefde voor de natuur en het gebied waarin zij wonen of werken delen met familie, vrienden en collega's.

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met IVN Flevoland, gemeente Lelystad en lokale natuurkenners. De bijeenkomsten vinden plaats bij Gastheren en –vrouwen van het Landschap. Deze recreatieondernemers zijn ook door IVN opgeleid, zij onderscheiden zich met unieke kennis over en arrangementen in het nationaal park.

Ben jij trots op het bijzondere landschap van Flevoland? Wil je meer te weten komen over je eigen omgeving en je kennis daarna delen met andere geïnteresseerden? En woon je in Lelystad? Schrijf je dan nu in voor de cursus ‘Ambassadeurs van het Landschap’ in Nationaal Park Nieuw Land. Er wordt een eigen bijdrage van 10 euro gevraagd.

Meld je hier aan

Algemene informatie

donderdag 8 december 2022 - 19:30 tot zaterdag 17 december 2022 - 17:00