Natuur & Gezondheid

Groen is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Steeds meer onderzoeken onderstrepen deze positieve effecten van natuur op de gezondheid. Helaas is de afstand tussen mens en natuur nog nooit zo groot geweest als nu. IVN wil deze afstand verkleinen door jong en oud vaker in contact te brengen met de natuur.

Een greep uit ons aanbod:

Grijs, Groen en Gelukkig
IVN wil met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen we door de omgeving rondom zorginstellingen te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht.

Natuurbeleving voor mensen met dementie
IVN Brabant geeft trainingen natuurbeleving voor begeleiders van, mensen met dementie of een vergelijkbare beperking. Vanwege die beperking zijn zij afhankelijk van anderen die hen mee naar buiten nemen, terwijl buiten en in de natuur zijn, juist voor hen zo goed is. Daarom geven we deze training aan familieleden, mantelzorgers,  vrijwilligers en professionals  die naar buiten willen gaan met mensen met dementie (of een vergelijkbare beperking) en die meer willen halen uit een wandeling in tuin, park of natuurgebied. Meer informatie? Klik hier.

Accepteer cookies

Kijk hier voor al het IVN-aanbod Natuur & Gezondheid.

Wil je weten wat wij in 2020 doen? Kijk dan eens op onze factsheet! Factsheet Natuur en Gezondheid Brabant 2020