Proeftuin in Boxmeer

Co-creatie

Dinsdag 20 oktober 2020 was de aftrap van het Proeftuinen-project in Boxmeer. Tijdens een digitale bijeenkomst werd de plaats van de Proeftuin gedeeld: Expertisecentrum Madeleine in Boxmeer. Hun oude jeux-de-boules baan zou omgetoverd worden in een voedselbosje waar onder andere de cliënten, buurtbewoners, kinderen en vrijwilligers veel plezier zullen hebben.

Die dag hebben de deelnemers samen in kaart gebracht wat er allemaal moet gebeuren voor het realiseren van de Proeftuin en wie daar bij betrokken moet worden. Ben Zwanenburg, wijkmanager en Yoni Rijcken van Pantein namen de cheque in ontvangst tijdens de digitale bijeenkomst.

cheque

Plantdag

Vrijdag 26 maart 2021 was het zover: de Proeftuin werd aangelegd. Een klein groepje kinderen van basisschool de Weijerwereld uit Boxmeer hielp (Corona-proof) mee met het aanplanten van de Proeftuin. ‘’Ook als ik groot ben, wil ik hier altijd zijn!’’, zei een van de kinderen. De cliënten van expertisecentrum Madeleine waren van harte uitgenodigd om Corona-proof mee te kijken bij de aanplant van de Proeftuin.

madeleine plantenDe aanplant van de Proeftuin werd officieel geopend door Marc Melssen, financieel directeur MSD Animal Health (MSD Animal Health) en Yoni Rijcken, wijkmanager (Pantein) in samenwerking met IVN Natuureducatie.

Tuinfeestdag - officiele opening

Dinsdag 29 juni 2021 was het eindelijk zo ver. De officiele opening door Jeanette Langen (Pantein) en Dorine van de Westelaken (MSD Animal Health). door middel van Corona-proof activiteiten in de proeftuin werd gevierd dat Boxmeer een mooi stukje groen rijker is.

De kinderen van basisschool De Weijerwereld kwamen ook een handje meehelpen door op pad te gaan in de Proeftuin en creatief aan de slag te gaan met de producten die je in de proeftuin kunt vinden (zoals het maken van een fruit mozaïek). 

Straks kunnen de eerste ingrediënten geplukt worden en kunnen cliënten en medewerkers van Madeleine en kinderen van de basisschool samen de heerlijke gerechten uit de ‘proef’-tuin koken en eten.

Klik hier voor een impressie van deze feestelijke dag. 

De proeftuin in Boxmeer kun je vinden op de Velgertstraat 1 in Boxmeer: Ga naar de kaart.

madeleine proeven