Plantenwand

Planten en groene voorzieningen binnen zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Een aangename, aantrekkelijke leefomgeving voor bewoners en een prettige werkomgeving voor medewerkers. IVN geeft advies over mogelijkheden van groen binnenshuis.

Groen binnen kan in vele vormen: van plantenwanden en plantenbakken tot hele groene kamers, van ‘kruidwagens’ tot binnenmoestuinen. Door een IVN analyse en adviesrapport krijgen facilitair managers, management en zorgmedewerkers inzicht in de mogelijkheden, gekoppeld aan een advies over te betrekken uitvoerders. De locatie kan zo direct aan de slag!

 

Een plantenwand is een voorbeeld van vergroening binnen.

‘Goed voor de natuur, goed voor de lucht en het brengt vrolijkheid’

mevrouw Reijnders-Slootman, bewoner van ViVa! Zorggroep.

Hoe werkt het advies voor groen binnen?N&G

 1. Voorbereiding
  Procesafspraken maken met zorglocatie, plattegrond wordt gedeeld.
 2. Locatiebezoek
  Een IVN medewerker maakt met minimaal twee medewerkers een scan van de locatie, bijvoorbeeld met een facilitair manager, gastvrouw/-heer, een zorgmedeweker en/of een medewerker van het restaurant. De gezamenlijke ruimtes – zoals entree, restaurant, gangen, huiskamers en vergaderruimtes – worden bekeken en onderzocht op mogelijkheden voor vergroening.
 3. Rapport
  Op basis van de inventarisatie wordt een advies gegeven over de meest impactvolle interventies om fysiek te vergroenen, met verwijzing naar mogelijke uitvoerders.
 4. Adviesgesprek
  Het rapport wordt besproken met de verantwoordelijk medewerkers. Vervolgstappen zijn helder en concreet.

Doelgroep: Cliënten/bewoners en medewerkers van de zorglocatie, mantelzorgers

Betrokken partijen:  Facilitair manager, zorgmedewerkers

Prijsindicatie

€ 1.000 (excl. btw)