Zuidwest Veluwezoom
Landschap
vrijdag08nov2019

Terugblik natuurwerkdag 2019

 

Natuurwerkdag      2 november 2019 Rosandepolder      te Oosterbeek

 

Dit jaar zijn de weersomstandigheden op de Natuurwerkdag sterk wisselend geweest.

In het begin heeft het licht geregend, waarna de deelnemers bij de pauze op een stevige bui met veel wind zijn getrakteerd. Vervolgens is de zon tevoorschijn gekomen en is iedereen weer opgedroogd en opgewarmd: zie hiernaast.

Al met al is het een geslaagde dag buiten !

 

Twaalf scouts en dertig volwassenen hebben hard gewerkt op deze mooie locatie; in totaal zijn er achttien wilgen geknot ! De takken zijn naar vier containers gesleept en opgestapeld voor diverse bewoners van Burgers’ Zoo: apen, olifanten, giraffes, neushoorns en nog veel meer dieren.

De vitaminerijke schors van de wilgentakken is een waardevolle aanvulling op hun normale voedsel. Er is zoveel gezaagd, dat niet alle takken in de vier containers passen. Later zijn tenminste nog twee bakken nodig voor het restant !

 

Bij de pauze heeft Pieter Brantjes van camping ‘Oosterbeeks Rijnoever’ gezorgd voor de koffie, thee en chocomel met een lekker stuk koek. Voor alle harde werkers heeft Albert Heijn Oosterbeek daarnaast een gezonde appel gesponsord; de appels zijn met smaak opgegeten.

 

Iedereen hartelijk bedankt voor de enthousiaste bijdrage aan het behoud van het mooie landschap!

Graag tot ziens volgend jaar.

 

Albert Smit   en     Thijs van der Velden

Coördinatoren Werkgroep Landschapsonderhoud

Herkenbaar plekje in Rosandepolder

IVN Zuidwest Veluwezoom