Zomerse werkdag in Middenduin

Een leuke zomerse werkdag is in aantocht! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer zaterdag 12 augustus een leuke werkdag ‘Amerikaanse vogelkers’. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Samen werken aan onderhoud van natuur en landschap.

Amerikaanse Vogelkers vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. Deze struik woekert in het gebied. Wij gaan op deze werkdag Amerikaanse vogelkers uitsteken/uitrekken/bessen afknippen. We krijgen door het weghalen weer een mooi duingebied. goed voor de duinviooltjes en duinhagedissen. Zo wordt de biodiversiteit van Middenduin verder vergroot!

Naaldenveld

Middenduin is een afwisselend gebied met bos, open duin, steile boshellingen en cultuurlandschap. Middenduin dankt zijn naam aan het gehuchtje Middenduin, dat van 1722 tot 1807 aan het eind van de Zanderijvaart heeft gelegen, daar waar nu nog de duinboerderij aan de Zeeweg ligt. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie en is mede daarom een interessant wandelgebied.

Het uitkijkpunt De Kamperberg bijvoorbeeld, werd in 1803 gebruikt door het Napoleontische leger. Daarnaast bevindt zich in het gebied een ijskelder waar vroeger stukken ijs werden opgeslagen voor de bewoners van Landgoed Duinlust. Hierin slapen en overwinteren tegenwoordig vleermuizen.

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur te werken en willen bijdragen aan natuurbehoud kunnen gewoon komen. Vele handen zijn welkom, dus kom als je wilt/kunt. We maken er samen een mooie dag van! We werken in het bos; dus lekker in de schaduw. Ervaring is niet vereist. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee.

Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, extra koffie/thee, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie. Verzamelen is om 9.30 uur op de parkeerplaats van restaurant Kraantje Lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot 14.30 uur. Het belooft een leuke en gezellige werkdag te worden. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748. Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl. We maken er een mooie dag van!

Waar
Middenduin, ingang Kraantje Lek
Duinlustweg 22
Overveen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 25
  • Aanmelden verplicht: Ja

Marc van Schie

Zuid-Kennemerland

Ontdek meer over

Deel deze pagina