Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag26nov202209:30

Aan de slag op Hoogergeest!

lekker een dag esdoorn uitsteken en zagen

Een leuke start van de herfst! We gaan weer aan de slag! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met de gemeente Velsen op zaterdag 26 november een leuke werkdag op landgoed Hoogergeest gelegen tussen Beeckestijn en Waterland in Velsen. Deelnemers aan deze werkdag gaan weer esdoorns uitsteken en zagen. Een dag lekker buiten werken om de natuur weer een beetje mooier te maken!

Hier in Hoogergeest zullen op deze werkdag de handen flink uit de mouwen gestoken worden. We gaan weer esdoorns knippen en zagen. Dit is nodig om Hoogergeest weer een beetje natuurlijker te maken. Door het uitsteken en zagen komt er meer ruimte voor variatie. Hierdoor krijgen eiken en meidoorns en planten als voorjaarsbloeiers weer een kans. 

beeckestijn2

Om de natuurwaarde van Hoogergeest verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur in Groenendaal kunnen gewoon komen. Samen maken we Hoogergeest weer mooier. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Iedereen is welkom!

Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie! Verzamelen voor deze leuke werkdag op zaterdag  26 november is om 9.30 uur op de parkeerplaats van Beeckestijn. Dan in 10 minuten lopen we naar Hoogergeest. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl 

Algemene informatie

zaterdag 18 juni 2022 - 19:36
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image