Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag08okt202209:30

Aan de slag op De Linie van Beverwijk

Een leuke werkdag op een bijzondere locatie is in aantocht! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland zaterdag 8 oktober een leuke werkdag vor het eerst op De Linie van Beverwijk. Een flinke klus waarbij vele handen erg welkom zijn. Wij gaan boswachter helpen met het herstellen van de natuur- en landschappelijke waarde. Wij gaan wilgen snoeien, bramen snoeien en doorkijkjes herstellen. Bovendien zijn het spannende stukjes cultuur-natuur midden in  Beverwijk. In de aanwezige bosjes vinden vogels als koolmees, merel en vink hun plek.

De Linie van Beverwijk was een verdedigingslinie uit 1800, die Holland op zijn smalst moest bewaken tegen invallen vanuit het Noorderkwartier. De linie bestond uit een aaneenschakeling van lunetten, lopende vanaf het toenmalige Wijkermeer tot aan de Noordzee bij Wijk aan Zee.

Linie Beverwijk

Een lunet is een kleine vesting van niet meer dan een aarden wal in de vorm van een halve maan. Deze werden door de Bataafse en Franse troepen opgeworpen om de smalle doorgang tussen Noordzee en Wijkermeer te verdedigen. Er werden 26 van die lunetten opgeworpen, waarvan er nog zeven zijn. Landschap Noord-Holland heeft vijf van deze lunetten in bezit en probeert deze stukjes landschapsgeschiedenis zo goed mogelijk in stand te houden en zo mogelijk de natuurwaarde verder te vergroten.

Linie van beverwijk1

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om mee te helpen op deze bijzondere locatie zijn van harte welkom. Ervaring is niet vereist. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, extra koffie, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie...Verzamelen is om 9.30 uur op de hoek van de Krayenhofflaan nabij nr. 39. De werkplek is hier vlakbij.  De werkdag duurt tot 15.00 uur. Het belooft een leuke en gezellige werkdag te worden. Informatie en aanmelden bij Marc van Schie, 06-22575748 of via marcmargriet@hetnet.nl .We maken er een mooie dag van!

Linie Beverwijk2

 

Algemene informatie

maandag 13 juni 2022 - 20:12
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image