17 januari 2024 Lezing De wolf in Brabant: een vloek of een zegen?


De wolf is terug van weg geweest in Nederland en in Brabant. Is dit goed of slecht nieuws? In ieder geval is het een gegeven, een feit waar we niet omheen kunnen. De vraag is eerder hoe we conflict-arm kunnen samenleven met de wolf?
Op 17 januari 2024 zal Johan Mees ons helpen om hier een antwoord op te vinden. Johan Mees is ecoloog en adviseur Natuurbescherming en faunazaken bij de Provincie Noord-Brabant. Ook is hij secretaris van de Brabantse Wolvencommissie. Mees heeft ervaring met onderzoek naar wolven in binnen- en buitenland en is een natuurkenner pur-sang.
Vanuit Duitsland en Frankrijk komen wolven naar Nederland, op zoek naar nieuw leefgebied. En met succes, er hebben zich al meerdere roedels gevestigd op de Veluwe. Maar ook in Brabant komen zo nu en dan zwervende wolven voor en op de Strabrechtse heide is al jaren een wolf gevestigd. Als toppredator is de wolf waardevol voor een volledig en goed functionerende natuur, maar er is ook een andere kant.
Johan Mees zal in zijn lezing ingaan op de levenswijze, ecologie en actuele verspreiding van de wolf. Ook zullen maatschappelijke vraagstukken aanbod komen zoals; Is er wel plek voor de wolf in ons drukke Brabant? En wie bepaalt dat eigenlijk? Hebben we iets te vrezen van dit prachtige dier en is het de voorbode voor meer wolven? Wie helpt de landbouw en schapenhouders met het voorkomen van schade en wat doet de overheid? De wolf is een veel omvattend en actueel onderwerp. Tijdens deze boeiende avond worden veel vragen beantwoord.

Wanneer: Woensdag 17 januari 2024 om 19.30 uur
Waar: Jeugdnatuurwacht, Peellandstraat 1, 5262 GT Vught.
Entree is gratis,
Aanmelden via info@nmvught.nl.

17 januari 2024 - 19:30
Wanneer
woensdag 17 januari 2024
19:30 tot 21:30
Waar
Jeugdnatuurwacht
Peellandstraat 1
5262GT Vught
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina