Veenendaal-Rhenen
Cursussen
Op
zaterdag26nov202210:00

Praktijkdag regenpijp afkoppelen

U heeft het vast al gemerkt: het klimaat in ons kikkerlandje verandert. Droge en hete zomers maken het voor planten moeilijk om voldoende water te vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het riool. Hartstikke zonde want met al dit water kunnen we het grondwaterpeil juist op een hele simpele manier verhogen. 

afkoppelen regenwater 2
Gelukkig is er een simpele manier om dit water te benutten voor de tuin: namelijk door je regenpijp af te koppelen! Het afkoppelen van een regenpijp is heel simpel en kost zo'n 5 tot maximaal 20 minuten per regenpijp. Toch blijkt het in de praktijk vaak vragen met zich mee te brengen.

Daarom organiseren we op zaterdag 26 november een praktijkdag over het afkoppelen van een regenpijp in de Groenhof, het nieuwe gebouw van IVN-Veenendaal Rhenen. Wethouder Dylan Lochtenberg zal de opening verrichten. Regenwateradviseur Lanny Olie koppelt live een regenpijp af en je kunt het ook zelf proberen.
Lanny heeft maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want regenwater in de tuin brengt letterlijk leven in de tuin!
Naast de demonstratie kun je verschillende mogelijkheden zien waarop je kunt afkoppelen. Heb je nog vragen? Dan is Lanny beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Aanmelden & vragen
De praktijkdag vindt plaats bij IVN Veenendaal-Rhenen, Prins Willem-Alexanderpark 317 van 10.00-12.00. Inloop vanaf 09.45 uur.  Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via deze link.

Gratis kinderactiviteit
Tijdens de bijeenkomst is er voor kinderen een leuke activiteit waarbij we vogelhuisjes in elkaar gaan zetten, zodat de ouders ongestoord mee kunnen doen! Voor de allerkleinste zijn er kleurplaten en gaan we poppetjes en beestjes maken van kastanjes en eikels.

Neem voor meer informatie contact op met Alies van den Berg via a.vanden.berg@nmu.nl, telefoon 06 38080972 of Hanneke Baretta-Bekker via groenhoftuin@ivn-veenendaal-rhenen.nl.

Algemene informatie

zaterdag 26 november 2022 - 10:00
Locatie: 
prins willem alexanderplein 317
veenendaal
Nederland
Google Maps image