Werkgroep Duurzaamheid

IVN Veenendaal-Rhenen heeft begin 2017 de Werkgroep Duurzaamheid opgericht. Wat betekent duurzaamheid en wat kunnen we er als IVN mee?
In de werkgroep onderzoeken we welke duurzaamheidsacties bij IVN passen en nemen we actief deel aan activiteiten die Samen Duurzaam Veenendaal organiseert. Samen Duurzaam Veenendaal is een platform dat zich ten doel stelt om diverse initiatieven met betrekking tot duurzaamheid met elkaar te verbinden. Als IVN willen wij hier graag een ondersteunende rol in bieden.

Enkele gezamenlijke activiteiten:

  • Jaarlijks deelnemen aan de landelijke Dag van de Duurzaamheid (elk jaar rond 10/10).  Doel is om inwoners van Veenendaal, op een toegankelijke manier, bekend te maken welke acties zij zelf kunnen ondernemen in het verduurzamen van het dagelijks leven.
  • Samen met Samen Duurzaam Veenendaal wordt enkele malen per jaar een Duurzaamheidscafé georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de pagina Duurzaamheidscafé.
  • Ontwikkelen en presenteren van de duurzame fietsroute Een Duurzaam Ommetje in en rond Veenendaal. Deze fietsroute gaat langs meer dan 20 locaties die het label “duurzaam” of “bijna duurzaam” verdienen. Klik hier voor meer informatie. Via die link is de route ook te downloaden.

Daarnaast organiseert IVN vier keer per jaar een Schone Stappen Wandeling. Hierbij wordt steeds in een andere wijk van Veenendaal samen met wijkbewoners zwerfafval geraapt.

De coördinator van de werkgroep is Ton Ezendam.

Naar

Duurzaamheidscafé

Naar fietsroute

Een Duurzaam Ommetje