Over Veenendaal-Rhenen

Onze IVN-afdeling is een actieve natuurorganisatie die zich inzet voor de mooie omgeving van Veenendaal en Rhenen. Met een passie voor natuur en milieu organiseren we allerlei activiteiten om mensen bewust te maken van de schoonheid en waarde van de natuur. We hebben een eigen Natuur- en Milieu Educatief centrum in de Groenhof, ons onderkomen dat omringd wordt door een prachtig aangelegde tuin.

We bieden boeiende excursies en leerzame cursussen aan, maar ook mooie wandel- en fietstochten: IVN Veenendaal-Rhenen heeft voor ieder wat wils. De enthousiaste vrijwilligers willen graag hun kennis en liefde voor de natuur delen. Zo kun je onder begeleiding van ervaren gidsen de natuur ontdekken en leer je interessante dingen over de flora en fauna. Neem maar eens een kijkje bij de activiteiten die de verschillende werkgroepen ontplooien.

Daarnaast richt IVN Veenendaal-Rhenen zich op educatie en natuurbescherming. We werken samen met scholen en organiseren educatieve programma’s voor kinderen, waarbij we ze willen bijbrengen om duurzame keuzes te maken en respectvol met de natuur om te gaan.

IVN Veenendaal-Rhenen is dé plek waar natuurbeleving, educatie en natuurbescherming samenkomen.