Natuurcursussen

► De Natuurcursus

Al sinds 2000 organiseert onze afdeling een cursus rond een natuurthema in het voor- en/of najaar. Deze cursussen zijn bestemd voor iedereen die meer wil weten over de natuur in de eigen omgeving. Jaarlijks stelt het cursusteam een afwisselend programma vast en nodigt zij enthousiaste deskundigen uit om over het thema te komen vertellen. Iedere cursus bestaat uit een aantal onderwerpen. Voor elk onderwerp wordt een theorieavond en een excursie georganiseerd. De eerst volgende Natuurcursus start op dinsdagavond 20 september 2022 in Maarssen. Voor meer informatie klik hier

De cursusprijs bedraagt € 40,- voor IVN-leden (minimaal 1 jaar lid) en € 50,- voor niet-leden. Heeft u vragen of opmerkingen over de natuurcursus, dan kunt u contact opnemen met de Werkgroep Natuurcursus.

► Moestuincursus

In 2018 is onze afdeling gestart met het jaarlijks organiseren van de cursus Stap voor stap Moestuinieren.  Voor 2023 staan er uitvoeringen op stapel op de dinsdagochtend en de woensdagavond. Deze starten in februari/maart en eindigen in mei. Wil je hierover op de hoogte worden gehouden? Stuur dan even een mailtje naar stadstuinieren@hotmail.com.

► Wilt u op de hoogte blijven?

U kunt zich hier aanmelden als u nieuws over onze natuuractiviteiten waaronder de natuurcursussen wilt ontvangen. De aankondigingen worden dan vanaf 3 weken voor aanvang van de activiteit aan u toegestuurd.