Natuurcursussen

► Lopende Natuurcursus

Al sinds 2000 organiseert onze afdeling een cursus rond een natuurthema in het voor- en najaar. Deze cursussen zijn bestemd voor iedereen die meer wil weten over de natuur in de eigen omgeving. Jaarlijks stelt het cursusteam een afwisselend programma vast en nodigt zij enthousiaste deskundigen uit om over het thema te komen vertellen. Iedere cursus bestaat uit een aantal onderwerpen. Voor elk onderwerp wordt een theorieavond en een excursie georganiseerd. 

De voorjaarscursus is inmiddels volgeboekt. De najaarscursus start weer in september.

De cursusprijs bedraagt € 40,- voor IVN-leden (minimaal 1 jaar lid) en € 50,- voor niet-leden. Heeft u vragen of opmerkingen over de natuurcursus, dan kunt u contact opnemen met de Werkgroep Natuurcursus.

► Natuurcursus stadsnatuur

Februari 2020 is de natuurcursus rond het thema "Dieren in de stad" gestart. Inschrijven kan niet meer, maar het programma kunt u nog nalezen. Contactpersoon van deze cursus is Joke van der Ham.

► Natuurgidsen opleiding

In samenwerking met IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. wordt een tweejarige  IVN Natuurgidsen opleiding georganiseerd.  Januari 2020 is de laatste uitvoering van start gegaan. U kunt zich niet meer inschrijven, maar nog wel het programma nalezen.  Contactpersoon: Jan van Schooten.

► Moestuincursus

In 2018 is onze afdeling gestart met het jaarlijks organiseren van de cursus Stap voor stap Moestuinieren. Het maximale deelnemers aantal voor de uitvoering van 2020 is reeds bereikt, inschrijven kan dus niet meer. Contactpersoon: Richard Tukker.

► Wilt u op de hoogte blijven?

U kunt zich hier aanmelden als u nieuws over onze natuuractiviteiten waaronder de natuurcursussen wilt ontvangen. De aankondigingen worden dan vanaf 3 weken voor aanvang van de activiteit aan u toegestuurd.