Natuurcursus

Zowel in het voorjaar als in het najaar organiseren we een Natuurcursus die bestaat uit 5 nieuwe onderwerpen of thema’s. Voor elk onderwerp is er een theorieavond / lezing op dinsdagen in de Open Hof in Maarssen. Op zaterdagen volgt een natuurexcursie waarin het behandelde onderwerp centraal staat. De excursies zijn meestal in het gebied van IVN Vecht en Plassen, maar soms ook op een bijzondere natuurlocatie daarbuiten.

► Programma voorjaar 2023:

Onderwerp Cursusavond Excursie Excursielocatie
Ringslangen 2 mei 6 mei Houten
Poldergebied 9 mei 13 mei Tienhoven
Rivierkreeften 30 mei 3 jun Polder Demmerik, Ronde Venen
Stoepplanten 13 juni 17 juni Utrecht Stad
Zwarte Sterns 27 juni 1 juli Polderreservaat Kockengen

Deze keer valt de voorjaarscursus wat later in het jaar dan gebruikelijk. Vooral door wat seizoensgebonden onderwerpen en de beschikbaarheid van de gidsen. Meedoen aan de Natuurcursus staat garant voor gezelligheid, kennis opdoen en het ontdekken van soms onbekende stukjes natuur dichtbij huis. Voorkennis is niet nodig.

► Kosten?
De cursusprijs bedraagt € 40,- voor IVN-leden ( u dient 1 jaar lid te zijn) en € 50,- voor niet-leden. U-Pashouders krijgen 50% korting.

► Hoe aanmelden?
De aanmelding voor de voorjaarscursus is niet meer mogelijk want de cursus is inmiddels gestart. In het najaar wordt weer een nieuwe natuurcursus georganiseerd.

Activiteitenprogramma 2019
Waar
Open Hof
Kerkweg 60
3603 CM Maarssen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: IVN-lid € 40,- (>1 jaar) / niet lid € 50,- / U-Pas 50% korting
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Werkgroep Natuurcursus

Kees Goossen

Ontdek meer over

Deel deze pagina