Stadsnatuur Utrecht

​De werkgroep Stadsnatuur organiseert namens IVN Vecht & Plassengebied een aantal natuuractiviteiten en -excursies in de stad Utrecht. We werken daarbij regelmatig samen met andere groene organisaties in de stad zoals Utrecht Natuurlijk. Samen organiseren we onder andere activiteiten op een van hun stadsboerderijen. En we organiseren activiteiten in verschillende parken zoals het Wilhelminapark, Park Oog in Al en Tuinenpark De Pioniers.

Citizen science
Tijdens sommige excursies doen we mee aan citizen science ofwel onderzoek door het grote publiek. Zo combineren we een excursie over vogels met de Nationale vogeltelling in januari.

Doe je met ons mee?

Wij zoeken nieuwe actieve leden, die het leuk vinden om hun tijd en interesse in te zetten voor de natuur in een stedelijke omgeving. Je wordt lid van onze werkgroep Stadsnatuur en neemt deel aan onze maandelijkse vergaderingen.

Ben je natuurgids, dan vragen we je ook om mee te draaien met excursies. Ben je geen gids, maar heb je een groen hart en interesse in de natuur, dan kun je meedraaien als duogids. We zijn heel blij met mensen die ons team komen versterken met nieuwe ideeën en activiteiten in cultuurhistorische context.

Wil je iets meer weten of een keer een vergadering bijwonen? Meld je dan aan via stadsnatuur@hotmail.com en je krijgt binnen 5 werkdagen bericht van ons.

Volg ons ook op