Jeugd en Scharrelkids

Het doel van de werkgroep is om kinderen en jongeren in contact te brengen met de natuur, op een spannende en leuk manier. Naast natuurkennis staat juist ook natuurbeleving hoog in het vaandel. 

Bij een aantal excursies is er speciale aandacht voor kinderen, zoals de bollen- en knollentocht (stinsenplanten), paddenstoelentocht, wateronderzoek,  uilen- en vleermuizenexcursie, de natuurwerkdag en natuurlijk het natuurontbijt.

► Scharrelkids

Nieuw zijn de Scharrelkidsactiviteiten waarbij we met (groot)ouders en kinderen een natuurmiddag hebben met natuurbelevingsactiviteiten en natuurspelen. Met een Scharrelkidsmiddag sluiten we altijd af met een kampvuur en een buffet. Hiermee willen we stimuleren dat gezinnen vaker de natuur in gaan. Immers, mensen die meer in de natuur zijn, zijn gezonder, hebben minder stress en hebben meer concentratie. Ouders krijgen veel ideeën mee wat ze zelf ook in de natuur met hun kinderen kunnen doen. Want natuur doet goed! 

► Mee doen?

Vind je het leuk om mee te doen of wil je meer informatie? Meld je dan bij de contactpersoon van de werkgroep: Marijke Zoetelief