Vecht en Plassengebied
Landschap
Op
zondag12jun202215:00

Drie-parken-wandeling Utrecht Noordoost

Deze wandeling voert langs de drie grote tuinenparken in Utrecht Noordoost en een aantal interessante punten in de buurten Voordorp, Veemarkt en Tuindorp Oost. Veel aandacht is er voor de ecologische waarde van die punten; zij vormen verbindingsschakels met het nabije Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

► GroenmoetjeDoen!-dag 2022

Om 15.00 uur opent de Utrechtse Burgemeester Sharon Dijksma de GroenmoetjeDoen!-dag van 2022 op het Plein in Tuinenpark De Pioniers. Direct daarna vertrekken we vanuit dit plein voor de wandeling o.l.v. een gids van het Zusterpark Voordorp. De route is circa 6 km en duur ongeveer 2 uur. 

► Drie Route app's

De wandeling kan ook na 12 juni gemaakt worden, via verschillende wandel-app's:  izi.TRAVEL, de IVN Route app en via Komoot is de wandeling ook beschikbaar voor blinden en slechtzienden, dankzij een optie voor gesproken navigatie. De toelichtingen op de verschillende groene locaties zijn ook samen met een kaart als pdf-bestand te downloaden op de sites van de drie tuinenparken.

► Zusterpark Voordorp

De wandeling is ontwikkeld als onderdeel van het initiatief Zusterpark Voordorp, waarmee de wijk Voordorp zich als groene zone verbindt met het Nationale Park De Utrechtse Heuvelrug.

► Aanmelding en kosten

  • Aanmelding verplicht via: acveedorp@gmail.com.
  • Er is ruimte voor 15 wandelaars. Zijn er meer aanmeldingen dan start er een extra wandelgroep om 14.30 uur. 
  • Deelname is gratis.

 

Algemene informatie

zondag 24 april 2022 - 14:53
Locatie: 
Veeartsenijstraat
3572 DG Utrecht
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image