Fietstocht Graspeel, Hoge Raam & Reekse bossen

Op zondag 7 mei organiseert IVN Uden een fietstocht van 28 km langs de waterlopen door de Raamvallei, een bijzonder natuur- en waterrijk gebied in Noord-Oost-Brabant. Vertrek om 9:30 uur vanaf het kerkplein, Kerkstraat 53, 5411 BA Zeeland. Neem lunchpakket en drinken mee. Deelname is zoals altijd gratis.

Ervaren natuurgidsen van IVN Uden begeleiden u tijdens deze fietstocht door een bijzonder interessant natuur- en waterrijk gebied, over rustige wegen en brede bospaden. Via de Hooge Raam en andere waterlopen voert de tocht naar de Raam bij Escharen.

In dit gebied ten Noordoosten van Zeeland tot aan de Raam, stromen kleine en grotere beken. Van oorsprong is het een nat gebied. De Raamvallei ligt aan de rand van de hooggelegen Maashorst. Door verstoringen in de bodem wordt de waterafvoer bemoeilijkt.

De natuur is vol variatie en uitbundig. De gidsen geven op diverse plaatsen informatie over de grote diversiteit van het gebied, de Graspeel met de heringerichte oevers van de Hooge Raam, rijk aan poelen, plas-dras-gebieden, stuwen en aanplant van bomen en struiken. Over de bosgebieden in de oude Kroondomeinen met de Halschebeek, de Raam, de Reeksche Heide en tot slot de Rusvenseloop.

Tijdens de tocht hebben we een pauze aan de Raam. Dan kunt u uw zelf meegenomen lunchpakket met drinken gebruiken. Dat wordt dus picknicken in de natuur.

Waar
Kerkplein Zeeland
Kerkstraat 51
5411 BA Zeeland
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina