Uden
IVN
Op
dinsdag24mei202219:00

Avondwandeling Mellepark

Avondwandeling Mellepark

IVN Uden organiseert op dinsdag 24 mei een avondwandeling in het Mellepark in Uden. De wandeling is 2,5 km lang en duurt ongeveer 2 uur. Vertrek om 19.00 uur bij Ontmoetingsplein Mellepark, Germenzeel 900, 5403 XD Uden. Deelname is zoals altijd gratis, maar aanmelden verplicht via natuurgidsen@ivnuden.nl onder vermelding ‘Avondwandeling’.

Natuurgidsen van IVN Uden geven tijdens deze avondwandeling uitleg over het ontstaan van de Maashorst en de link met het Mellepark. Als gevolg van de Peelrandbreuk is de Maashorst ontstaan. De breuk van Melle is een van de zijbreuken van de Peelrandbreuk en loopt dwars door de wijk Melle.

Toen men in de zeventiger jaren van de vorige eeuw hier een woonwijk wilde aanleggen stuitte men op twee problemen: de ijzeroerkluiten en de kwel. Door de aanleg van waterpartijen werd Melle ontwaterd. Er werden paden aangelegd en een bijzondere diversiteit aan bomen geplant. Het Mellepark was ontstaan. De IVN gidsen zullen tijdens de wandeling regelmatig vertellen over de bijzondere flora en fauna, de ijzeroerkluiten en het oranje water. Maar ook over de recente grote schoonmaak van de grote vijver en over de plannen voor het natuurlijker maken van de oevers. Al met al genoeg te horen over en te zien in dit unieke park op de breuk van Melle.

Melle

Algemene informatie

dinsdag 24 mei 2022 - 19:00
Locatie: 
Ontmoetingsplein Mellepark
Germenzeel 900
5403 XD Uden
Nederland
Google Maps image