Doorstapwandeling 2

Olde Mölle Neede – Rietmolen : Buurserbeek wandeling

Start bij de Olde Mölle te Neede.

We staan met de rug naar de Hollandse Molen (zie internet: De Hollandse Molen, Neede) en gaan op de Diepenheimseweg (N824) rechts (re) richting rotonde. Net voor de rotonde rechtsaf (re).

- Rechtsaf (re) de Hontjerweg in en na 1oo mtr. (li)

- Linksaf (li) de Kisveldermolenweg; deze volgen tot het eind en dan

- Rechts (re) naar de Natuur observatie toren Needse Berg (zie internet: uitkijktoren Needse Berg)

- Einde van het pad rechts (re) De Venneriet en weer gelijk links (li) zandpad achterlangs het kerkhof, deze uitlopen en dan (re).

- Rechts (re) De Drostenkampweg. Tot het einde dan (re).

- Rechts (re) Brummelweg. Aan de linker zijde is hier de Ordelmanskoele. (zie internet: Ordelmanskoele,Neede).

- De Brummelweg eindigd op een 5-sprong: Brummelweg,Dennenweg, De Venneriet, Negberinkweg en De Venneriet. We lopen de 2e weg (li) in

- 2e weg links (li) De Venneriet en lopen deze uit tot de Diepenheimseweg, hier oversteken (attentie:gevaarlijk punt!) we gaan hier recht door en volgen het pad tot de T-kruising, hier (re).

- Rechtsaf (re) Polhaarweg en daarna op de kruising (li).

- Linksaf (li) Oude Deldense weg, vervolg deze weg tot bij het bruggetjeen gaan deze over en gelijk (re)

- Rechtsaf (re) langs het water (NIET de Vleermaatweg maar aan de overzijde van het watertje, over het zandpad tot aan het bos en net hiervoor (li)

- Linksaf (li) tussen het watertje en het bos daarna (re) en bij de water inlaat vervolgen we over het talud/ maaipad langs de Buurserbeek tot aan de brug bij de Visschemorsdijk, hier (re)

- Rechtsaf (re) Visschemorsdijk, Na 100 mtr. (li).

- Linksaf (li) Hinnemansdiekske (een laarzenpad) dit pad volgen tot aan het talud van de Buurserbeek en hier (re) pad vervolgen achter langs ’t Vleer en de ijsbaan “de Kooweide”Neede “(zie internet: ’t Vleer, Waterleidingdijk,Neede.) (Of: Wandelen in ’t Vleer, Anke Hollink; Gentiaan okt. 2014) tot aan de Koeweidendijk, hier (li).

- Linksaf (li) Koeweidendijk, over de brug over de Buurserbeek, wordt hier Weenkweg.

- Vervolg Weenkweg tot kruising, hier (re).

- Rechtsaf (re) Flipsweg, bij volgende kruising (re)

- Rechtesaf (re) Sint Isedorishoeveweg, wordt Pastoor C.M. van Everddingen straat. We volgen deze weg door het dorptot over de brug en gaan dan (re).

- Rechtsaf (re) Kieftendijk in. Aan het eind over het bruggetje en (re).

- Rechts de Waterleiding dijk volgen. Volgende kruising rechtdoor, ook bij Kempersdijk rechtdoor, we blijven Waterleidingdijk volgen tot bijGedenkbos. Hier (li) tegenoverde ijsbaan en ’t Vleer. We nemen hier het pad door het Gedenkbos ((zie internet: Gedenkbos,Neede) Het pad wordt de Benneker weg deze volgen tot aan de Visschemorsdijk, hier (li). Linksaf (li) Visschemorsdijk, daarna 1e (re)

- Rechtsaf (re) Nijenhuisweg, tot het eind en dan (re)

- Rechtsaf (re) Esweg. Deze vervolgen tot Diepenheimseweg, hier (li).

- Linksaf (li) Diepenheimseweg… tot eindpunt: Olle Mölle Neede.