Natuurkiekers

werkgroep Natuurfotografie

 
Vind je het leuk om de natuur in te gaan en te fotograferen? Dan is de fotowerkgroep ‘Natuurkiekers’ misschien iets voor jou. Gezamenlijk op pad in groepen van maximaal 15 personen. We staan voor elkaar klaar met fototips en technische kennis, indien dat nodig is. Vooral gaat het om samen genieten van de mooie natuur die we voor onze lens krijgen.

Als natuurfotografen kijken we op een andere manier naar de natuur, soms heel erg in detail bij het maken van een macro foto, soms op afstand met oog voor compositie bij het maken van een landschapsfoto. Kennis van de natuur is hierbij altijd de basis, want je moet natuurlijk weten wat je wanneer kan fotograferen. Toch hoef je geen natuurgids te zijn of professionele foto-apparatuur te hebben.

Wat doet de werkgroep precies?

De werkgroep stelt jaarlijks een leuk programma op bestaande uit 8 tot 10 fotosafari’s met nabespreking tijdens een foto-avond in de Kruidenhof te Eibergen. Deze fotosafari’s vinden grotendeels plaats in de Oost-Achterhoek, met soms een uitstapje daarbuiten. Tijdens de nabespreking leren we van elkaar door per persoon een aantal foto’s te presenteren. Een enkele keer nodigen we een ervaren natuurfotograaf uit om onze fotokennis te vergroten. De mooiste foto’s komen in een databank terecht waarvan IVN rechtenvrij gebruik kan maken voor diverse publicaties gedurende het jaar.

We werken nauw samen met de ‘Natuurkiekers Groene Hart’, een werkgroep van IVN Alphen aan den Rijn, en organiseren jaarlijks gezamenlijk enkele fotosafari’s naar andere fotogenieke gebieden in Nederland.

Wie kan er meedoen aan de fotosafari’s en nabespreking?

Alle leden van IVN en KNNV kunnen zich inschrijven voor de fotosafari’s en de daaropvolgende nabespreking. Je hebt natuurlijk wel een fotocamera nodig om mee te kunnen doen.
Heb je mogelijk interesse in deelname aan deze werkgroep en wil je een gesprek om nader kennis te maken?
Stuur dan een e-mail naar coördinator Ellen van den Adel, ellen@workonprogress.nl.

Zie de activiteitenkalender voor nadere informatie over de geplande Fotosafari’s en Kennisavonden.

 

Werkgroep-coördinatoren:
 •  Ellen van den Adel
 •  ellen@workonprogress.nl
 •  06-20392805
 •  Lisette Platjouw
 •  lisetteplatjouw@gmail.com
 •  06-13141323