Zonneveer excursies op de Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop 19 mei 2023

Het is altijd mooi op de Nieuwkoopse Plassen. En nu kunt u dat allemaal van heel dichtbij bekijken. IVN Nieuwkoop organiseert in samenwerking met Stichting het Zonneveer in de periode mei tot en met september een aantal excursies met het Zonneveer en u kunt daaraan deelnemen.

Deze excursies vinden plaats op de woensdagen 24 mei, 7 en 21 juni, 5 en 19 juli, (speciaal voor kinderen)2, 16 en 30 augustus en tenslotte op 13 september, telkens van 17-19 uur. Een deskundige IVN-gids vertelt u allerlei wetenswaardigheden over de natuur in het plassengebied.

We varen niet de normale route van het Zonneveer, maar over de Vliet en de Poelkamp in Noorden, richting Schepegaten en Maarten Freeke Wije en tenslotte door dicht begroeide voormalige rietlanden. Zeker bij rustig weer is het een inspirerende en stille tocht door een prachtig natuurgebied met heel veel bezienswaardigheden.

Startpunt: loswal bij RK kerk in Noorden tegenover café de Klinker, Simon van Capelweg 62, Noorden. U kunt daar uw fiets/auto parkeren.

De kosten van deze vaartocht bedragen slechts €5. U betaalt ter plekke, graag met gepast geld.
Aanmelding: via e-mail zonneveer@ivn-nieuwkoop.nl onder vermelding aantal deelnemers en de datum excursie. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Onderstaand nog wat extra info over de “speciale vaart” voor kinderen op woensdag 19 juli.

Bijzondere Zonneveertocht speciaal voor kinderen.

De tocht van woensdagavond 19 juli is alleen voor kinderen met zwemdiploma (dus zonder ouders). Ben je tussen de 8 en 14 jaar? Vaar dan mee, begeleid door twee (volwassen)gidsen van IVN Nieuwkoop. Onderweg doen we waterproefjes, we gaan op zoek naar libellen en kikkers en wie weet wat we nog meer tegenkomen.

Inschrijven is verplicht. Dit kan via een mail naar: zonneveer@ivn-nieuwkoop.nl o.v.v. Zonneveer 19 juli. Vermeld ook je naam en je leeftijd.

Bij slecht weer en/of onvoldoende deelnemers kunnen wij de excursie
annuleren.

Deel deze pagina