Vlinders

Kom ook naar de vlindermiddag in de Heemtuin

Nieuwkoop 13 juni 2023

Op zaterdag 8 juli organiseert de vlinder- en libellewerkgroep een vlindermiddag in de Heemtuin. Deze speciale gelegenheid is een uitnodiging voor alle natuurliefhebbers om een middag vol kleurrijke vlinders en libellen te beleven.

Wat is er allemaal te doen tijdens deze vlindermiddag?

Plantenmarkt

Ben je op zoek naar vlinder- en bijenvriendelijke planten voor je eigen tuin? Dan ben je op de vlindermiddag op het juiste adres. Op de plantenmarkt kun je een breed scala aan vlindervriendelijke planten ontdekken en aanschaffen voor je eigen tuin. Laat je inspireren door de kleurenpracht en geuren van de planten en creëer een oase voor vlinders in je eigen achtertuin. Verkoop van planten van kwekerij Ninabel https://ninabel.nl

Speurtocht

Doe mee aan de speurtocht en ga op avontuur in de Heemtuin. Zoek de vlinders en leer onderweg meer over verschillende vlindersoorten. Test je kennis en geniet van de natuurlijke schoonheid. om je heen.

Expositie kriebelbeestjes

Ontdek de fascinerende wereld van kriebelbeestjes. Hier kun je verschillende insecten van dichtbij bekijken en meer te weten komen over hun levenswijze en hun rol in het ecosysteem. Van prachtige spinnen tot hardwerkende bijen, je zult versteld staan van de diversiteit van deze kleine wezens.

Vlinders knutselen

Laat je creativiteit de vrije loop en neem deel aan het vlinderknutselen. Maak je eigen kleurrijke vlinder om mee naar huis te nemen als herinnering aan deze bijzondere dag.

Natuurspeeltuin

De natuurspeeltuin in de Heemtuin is open voor alle jonge avonturiers. Kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen te midden van een natuurlijke omgeving. Het is de perfecte gelegenheid om plezier te hebben en tegelijkertijd de natuurlijke schoonheid van de Heemtuin te ervaren.

Kom en geniet van een onvergetelijke middag vol kleur, schoonheid en kennis tijdens de vlindermiddag in de Heemtuin van IVN Nieuwkoop. We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij deze leuke middag.

Ontdek meer over

Deel deze pagina