Boomfeestdag 2021 Bomen en struiken

Boomfeestdag 2021

Maas en Niers 10 november 2021

BOMEN MAKEN GEZOND!!

Op 10 november heeft de gemeente Gennep meegedaan aan de jaarlijkse Boomfeestdag. Er zijn diverse bomen geplant bij het nieuwe Kind Expertise Centrum in Gennep. Dit is meteen het startschot van de inrichting van het buitenterrein van het KEC en van een nieuw plantseizoen.

Het thema dit jaar is: ‘Bomen maken gezond!’ Het belang van groen in de directe leefomgeving wordt steeds meer erkend en gewaardeerd. Groen heeft positieve effecten op de gezondheid van kinderen. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. Ook heeft een groene (school) omgeving positieve effecten op het psychisch welbevinden: kinderen ervaren er minder stress en meer rust en ze kunnen zich er beter concentreren.

Een groene schoolomgeving maakt kinderen dus gezonder én slimmer! Daarom is het belangrijk dat het schoolplein en buitenterrein van het nieuwe KEC groen wordt ingericht. Er is een prachtig ontwerp gemaakt. Er komen maar liefst 94 bomen te staan, 88 nieuwe bomen en 6 lindes die worden verplaatst. Daarnaast worden er ca. 7000 struiken en heesters geplant en ook nog vaste (bloeiende) planten. Vandaag starten we met de aanplant van de eerste bomen.

Er zijn ook regenwormen uitgezet bij de bomen. Regenwormen maken gangen, waardoor er meer zuurstof in de grond kan komen, de afwatering verbeterd wordt en er meer bodemleven ontstaat. Door regenwormen in te zetten wordt de structuur van de grond weer losser, waardoor de bomen beter kunnen groeien. We geven ze zo een mooie start! 

IVN Maas en Niers begeleidt de kinderen en heeft een groene les over bomen en wormen gegeven op de scholen die dit jaar deelnemen. Dat zijn de Piramide, het Elckerlyc en Stella Nova.

BoomBoom

BoomBoom

Boom

Boom

Boom

 

 

 

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina