Nationale tuinvogeltelling 2024

Laarbeek 24 januari 2024

Iedere vogel telt!

Tel jij ook mee op vrijdag 26, zaterdag 27 of zondag 28 januari? Een half uur de vogels in je tuin of op je balkon tellen is een leuke bezigheid. Deze Nationale Tuinvogeltelling helpt Vogelbescherming Nederland en Sovon (Vogelonderzoek Nederland) de ontwikkelingen van de Nederlandse broedvogels in de gaten te houden. Scholen en andere groepen kunnen tellen op een moment dat het hen uitkomt. Je telt niet alleen. Ruim honderdduizend Nederlanders noteren in het telweekend een half uur de aanwezige vogels. Want Nederland houdt van vogels.  Doe ook mee!

Op de website van Vogelbescherming Nederland (mijntuinvogeltelling.nl) vind je allerlei tips en ook hoe je je telresultaten  kunt verzenden.

Vogels in je tuin zorgen voor een hoop plezier. Mussen, vinken, mezen en merels, ze zijn bijna in iedere tuin te vinden. Ook in de winter als ze van het ene voederplekje naar het andere vliegen. Hang dus meerdere silootjes op met zonnebloempitten, pinda’s en gedroogde meelwormen. En geniet van de bedrijvigheid.

Deel deze pagina