Verslag van de Polderbendetocht op 28 april 2019 in de Gendtse polder

Deze keer was het thema van onze tocht eten en gegeten worden. We stonden stil bij de voedselketen en de voedselkringloop in de natuur.

De kinderen hadden er duidelijk weer zin in en popelden om op weg te gaan, of niet Sander. Soms moet je dan toch nog even op iemand wachten. Toen iedereen er was liepen we een eindje het gebied in, Henny oefende even alle namen zodat iedereen die ook weer helder had.

Daarna vertelde ze over het thema en leerde het verschil tussen een voedselketen (alles wat elkaar levend op eet) met aan het einde een predator (die niet levend gegeten wordt) en een voedselkringloop waarin alles meegenomen wordt, groene planten die stoffen halen uit de bodem en de lucht en er alles van maken dat ze nodig hebben om te groeien, de dieren die de planten eten, de roofdieren die andere dieren eten, afvaleters die leven van dode dieren, schimmels en bacteriën die de laatste restjes gebruiken om van te leven. De reststoffen uit dode dieren en planten die komen in de grond of in de lucht terecht, die vervolgens weer gebruikt kunnen worden door groene planten. Zo is de cirkel rond.

Lees het hele verslag door op onderstaande link the klikken:

Verslag polderbende 28april2019 in de Gendtse polder