Natuurwandeling door Meinerswijk

Op zondag 11 juni 2023 om 14:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa 2 uur durende natuurwandeling in Meinerswijk. De excursie start vanaf de parkeerplaats bij Hannesstraatje 2, 6843 NV in Arnhem (Elden) en wordt geleid door onze natuurgids Gijsbert Peelen mobiel 0610864179.

Deze oude, bij het Betuwse Elden gelegen, uiterwaarden van de Rijn zijn een onderdeel van de Gelderse Poort en omgevormd tot nieuwe natuur.

Toch heeft het een lange historie. In deze polder lag een van de oudste nederzettingen van Nederland, totdat de Noormannen deze in 9de eeuw plunderden. De zichtbaar gemaakte contouren van een uit de Romeinse tijd stammend Castellum getuigen hiervan. In WOII durfden de geallieerden er niet de parachutisten te laten landen omdat ze vreesden dat het er te drassig zou zijn. Drassig is het er niet echt, maar als uiterwaarden gebied kan het wel overstromen als de Rijn hoog staat. Na WOII werd het een onderdeel van de IJssellinie, waar de dam/loopbrug nog van getuigd.

Onze excursie laat u kennismaken met het huidige Meinerswijk waarin Galloway runderen, Koniks (paarden), bevers en vele vogelsoorten hun thuis vinden. Wij volgen daar niet alleen de wandelpaden maar struinen ook over de door het vee gemaakte paadjes. Onderweg genieten we van de bloemenpracht en letten op alles wat de natuur ons te bieden heeft.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Ook geschikte kleding is aan te raden.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage (voor IVN RijnWaal) wordt op prijs gesteld.

Onze excursies zijn op eigen risico.

Waar
Parkeerplaats bij de afrit Hannestraatje aan de Drielsedijk in Arnhem (Elden)
afrit Hannestraatje aan de Drielsedijk
Arnhem
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Gijsbert Peelen

Gids IVN RijnWaal

Ontdek meer over

Deel deze pagina