Overig

IVN RijnWaal doet mee aan de RABO clubsupport actie

Rijnwaal 7 september 2023

Om scholen en andere educatieve instellingen te ondersteunen bij het opzetten van natuureducatie projecten willen wij materialen aanschaffen om dat te kunnen realiseren. Daarvoor vragen wij uw ondersteuning. Log in bij uw Rabobank www.rabobank.nl/clubsupport  en stem op IVN RijnWaal. Alvast bedankt.

Binnen de landelijke organisatie van IVN is veel lesmateriaal ontwikkeld voor het basisonderwijs, zoals een buitenlesbox, zoekkaarten, bodemdierenlespakket, modderdag speelpakket enzovoort.

IVN RijnWaal bestaat voor 100% uit vrijwilligers en bestrijkt het gebied van het Pannerdens kanaal tot aan het Amsterdam Rijnkanaal. Onze activiteiten zijn gespreid over de gemeenten: Lingewaard, Overbetuwe en Neder-Betuwe. De afdeling RijnWaal is opgericht in 2004 en telt ruim 120 leden.

Veel van onze activiteiten vinden plaats in de uiterwaarden van de Waal en de Rijn: de Klompenwaard bij Doornenburg, de Gendtse waard, de Bemmelse waard, de Oosterhoutse waard, de Ossenwaard bij Lent, de Huissense waard en de Maneswaard bij Opheusden. Of langs de Linge.

We houden gratis toegankelijke publiekswandelingen met als thema: bevers, bomen, paddenstoelen, wilde planten, vogels en insecten. Onze ervaren natuurgidsen nemen u mee op excursie in de natuur. Kijk daarvoor op onze site  www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal/

Onze vaste jeugdactiviteiten worden verzorgd door de Polderbende in Gendt. Ga voor meer informatie naar de polderbende

Bij verschillende gelegenheden presenteert IVN RijnWaal haar activiteiten in een stand via folders, zoekkaarten en spulletjes voor de jonge natuuronderzoekers.​​​​​​​

Ontdek meer over

Deel deze pagina