Verslag polderbende 12 juni 2022

15 kinderen staan in een kring bij het witte bruggetje aan de dijk in Gendt. Allemaal krijgen ze een flitsend hesje met daarop een mooie button met het logo van de Polderbende. De hesjes zijn een cadeau van het bestuur voor ons tienjarig bestaan. Trotse kinderen en trotse leidsters gaan op pad. Wij horen bij de IVN en wij houden van de natuur. Dat mag iedereen zien.

Onze tocht staat in het teken van bloemen. Als we andere jaren van de afrit afliepen zagen we een bonte verzameling van uitbundig bloeiende bloemen. Helaas, er is te vroeg gemaaid! Eigenlijk wel leuk om te kijken wat er nog wel staat.

Hoe ziet een bloem eruit? Teken hem eens in de lucht. Ja hoor, wat we al dachten, een rondje met daaromheen blaadjes. Maar eigenlijk weten ze wel dat bloemen er ook ook heel anders uit kunnen zien maar dat grassen en weegbree ook bloeien was toch wel een nieuw weetje.

De opdracht is om vanaf het bruggetje een bepaald stuk te lopen en zoveel mogelijk verschillende bloemen te tellen. Nog een hele opgave. Niet alle gele bloemen zijn boterbloemen. Die korte gele met het blad dat op een gespreid handje lijkt, is toch echt vijfvingerkruid. Er worden toch nog veel soorten ontdekt tussen het groen.

Wil je lezen wat er allemaal wordt gevonden, lees dan het hele verslag: Verslag polderbende juni 2022