Jongeren werkgroep

Ook de jongerenwerkgroep doet jongeren & scholenwerk.

En ook hier geldt: Wie de liefde voor de natuur van jongs af aan heeft meegekregen, zal later als volwassene meer oog hebben voor alles wat in die natuur leeft en groeit. Natuurbeleving staat centraal en zorgt voor mooie momenten in het leven.

In Helden is scholengemeenschap Bouwens van der Boije College. Voor de lessen binnen deze gemeenschap wordt jaarlijks de expertise van IVN ingeschakeld. IVN beroepskrachten organiseren samen met de vrijwilligers van onze afdeling opdrachten voor de schollieren.

Ieder jaar proberen we een jongeren adviesbureau project voor het VWO voor elkaar te krijgen en een praktisch project voor de brugklassers.

Door jongeren bewust in de natuur of voor de natuur te laten werken, beseffen ze dat het in stand houden van natuur en een goed milieu belangrijk is voor de eigen toekomst. 

Jongeren zijn over enkele jaren degenen die cruciale beslissingen moeten nemen en zij zijn ook degenen die met de klimaatproblemen moeten leren omgaan.

Geocache

Vanaf 12 maart is er een geocache-tocht beschikbaar. Iedereen mag de tocht lopen. De tocht is met name voor de jongeren gemaakt zodat zij in de huidige Coronatijd iets leuks en interessants kunnen meemaken.

Je bent jong en je wilt wat

Met name jongeren en jong volwassenen worden bij deze van harte uitgenodigd om mee te doen met deze werkgroep.

Heb je belangstelling voor deze werkgroep en wil je graag mee organiseren?  Mail dan naar jongerenwerkgroep@ivnhelden.nl. En dat mag ook als je al wat ouder bent.