Wandelroutes

logo ivn routes appAls u een wandeling in de omgeving van Apeldoorn wilt maken, kunt u een van deze routes gratis downloaden. (zie het menu links)
Veel wandelroutes zijn ook beschikbaar in de IVN Routes app.

Komt u tijdens uw tocht een wijziging tegen in de route of de informatie? Laat het ons weten via routes@ivn-apeldoorn.nl.

Wandelroutes (zie menu links)
 

Wandelroutes vanaf de Cantharelfotoarchief IVN-Apeldoorn

Er zijn vier wandelroutes in meerdere varianten vanaf Hotel/Restaurant De Cantharel in Ugchelen. Je krijgt behalve een routebeschrijving ook informatie over de omgeving en - indien gewenst - een GPS bestand. 
Alle routes zijn ook beschikbaar in de IVN Routes app
Start- en eindpunt: Van der Valk Hotel/Restaurant Apeldoorn - De Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen. Hier is voor gasten parkeergelegenheid beschikbaar. 

Wandelroutes vanaf Het Leestenbospaviljoen-Leesten

Er zijn 5 wandelroutes vanaf transferium Het Leesten in Ugchelen. Behalve ruime parkeergelegenheid biedt het transferium in het naastgelegen Bospaviljoen horecagelegenheid annex een natuurinformatiecentrum van Staatsbosbeheer.
Startpunt: SBB-informatiecentrum aan de achterzijde van het paviljoen. Hier is parkeergelegenheid voor fietsen.

Wandelroutes in Paleispark van Het Looarchief IVN-Apeldoorn

Rond Paleis Het Loo zijn 3 wandelroutes beschikbaar. Deze gaan door het Achterpark en niet door de formele paleistuin. 
Kijk hier voor een bezoek aan Paleis Het Loo en de paleistuin
Start- en eindpunt: Parkeerplaats Bosloo (gratis) aan het einde van het doodlopende gedeelte van de Pijnboomlaan. Op de parkeerplaats is een (invaliden) toilet aanwezig. Bij de ingang van het park staat een kaartjesautomaat, een dagkaart kost €2. Honden en fietsen zijn niet toegestaan.

Ommetjesfotoarchief IVN-Apeldoorn

's Avonds even een blokje om of tussen de middag met of zonder collega's aan de wandel? Ommetjes zijn korte wandelingen van maximaal 2 kilometer.

Natuur in de Zorg wandelen 

IVN Apeldoorn heeft - in samenwerking met enkele Zorgcentra -  (rolstoel)wandelingen ontwikkeld.
Via deze routes verkent u de wijk en de omliggende buurten.
De routes zijn gratis te downloaden.

Route op maat

Op verzoek maken wij een wandelroute geheel op maat. Bijvoorbeeld met de start/eindpunt bij een restaurant of recreatieterrein. Onderweg worden interessante natuur- en cultuurhistorische punten toegelicht.

    Disclaimer

    IVN aanvaardt op generlei wijze aansprakelijkheid voor schade op welke wijze dan ook ondervonden door gebruik te maken van deze route.