Voor leden IVN Apeldoorn

Informatie speciaal voor leden

 

Centrale agenda

In de Centrale agenda staan alle activiteiten van de afdeling.
Wil je een activiteit houden in de IVN Locatie bij PCBomen, zet deze dan altijd in de centrale agenda!! Dat voorkomt dat er activiteiten dubbel worden geboekt of dat PCBomen niet is geïnformeerd.

Procedure is als volgt:

  • Raadpleeg de centrale agenda voordat je een activiteit plant om zoveel mogelijk activiteiten op dezelfde datum te vermijden. 
  • Als het op een avond is: mail vroegtijdig naar secretaris om datum vast te leggen in de agenda.
  • Als het niet op een avond is: mail vroegtijdig naar voorzitter (tot nader order) voor aanvragen toestemming van PCBomen.

Centrale agenda
Datum in de centrale agenda toevoegen of wijzigen. (mail naar secretariaat)

Handleiding gebruik Praktijk Centrum Bomen

 

Naar boven

Wegwijzer voor leden (voorheen Zoekboek)

De wegwijzer voor leden (voorheen zoekboek) is bedoeld om alle afspraken en informatie voor de (kader)leden van de afdeling beschikbaar te maken. Het is daarmee een handig naslagwerk waarop ieder lid van IVN-Apeldoorn de belangrijkste IVN-zaken kan nakijken.

Het handboek kan ook worden gebruikt bij de introductie van nieuwe leden. Indien zich een nieuw lid aanmeldt, kan deze de wegwijzer op de website bekijken en zo een goede indruk krijgen van alles wat er zich binnen IVN Apeldoorn speelt. 

Handleiding Declaraties en facturen

Maak je kosten, dan kun je deze declareren. Volg daarvoor de beschreven procedure en gebruik het declaratieformulier. Dat brengt zo min mogelijk werk voor administratie en penningmeester.

Handleidingen en Formulieren

Hier vind je alle beschikbare handleidingen en modellen (sjablonen) o.a. over IVN huisstijl en de handleiding tbv gebruik IVN lokaal (voor adresgegevens zie submenu: Contact)

Organisatie en beleid

Hier vind je de statuten, het huishoudelijk reglement en informatie over de organisatie van de afdeling, bestuur, leden en donateurs alsmede over de verschillende afdelingsactiviteiten en hoe gidsen hun deskundigheid op peil houden.

Publiciteit

Informatie over alles wat met PR en Communicatie te maken heeft. O.a. de IVN huisstijl en het Groenvoer - publicatieschema.
Voor modellen (sjablonen) zie het hoofdstuk handleidingen en modellen.

Financiën

Informatie over de afdelingsfinanciën, vergoedingen en prijzen van IVN-artikelen en cursussen, verzekeringen.
Voor (declaratie)formulieren etc. zie het hoofdstuk handleidingen en modellen.

Overige documenten

O.a. Inventaris materiaal werkgroepen en ARBO informatie

Naar boven

 

OnsIVN

OnsIVN (intranet) is ook voor IVN vrijwilligers beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om in groepen (bv werkgroepen, afdeling, landelijke projecten, regio, hele landelijke vereniging) informatie te delen, documenten op een centrale plaats te beheren en te zien waar andere IVN'ers zich mee bezig houden.

Wil je gebruik maken van OnsIVN? Vraag dan een account aan via het formulier op www.ivn.nl/onsivn.

OnsIVN is gekoppeld met de landelijke ledenadministratie, zodat alle IVN leden eenvoudig een account kunnen aanvragen. 
Zorg ervoor dat je mailadres die je bij je aanvraag gebruikt hetzelfde is als in de landelijke ledenadministratie is vermeld. (Heb je een ander mailadres? Geef het door via de ledenadministrateur van IVN-Apeldoorn (mail naar ledenadministratie@ivn-apeldoorn.nl)

Naar boven

Digitaal afdelingsarchief

Er is een eenvoudig digitaal afdelingsarchief beschikbaar. Momenteel wordt dat gevuld met de beschikbare informatie over excursies, cursussen, publicaties en projecten en foto's.
Je kunt informatie en foto's zelf downloaden of uploaden als je een inlogaccount hebt. Dat kun je (als je actief lid bent in één van de werkgroepen) aanvragen via de archivaris.
Je kunt je foto's of informatie ook mailen naar de archivaris. Dat wordt dan in het archief geplaatst of gezocht  of er al iets beschikbaar is wat je vraag beantwoordt. 

Ook IVN landelijk heeft op OnsIVN/Vereniging een Wegwijzer voor IVN-afdelingen die afdelingen en individuele IVN’ers helpt met praktische informatie.

Naar boven

Leer je groenlogo leer je groen

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij (en lid van) IVN. In korte modules leer je over de natuur en over het werken in de natuur.
Log je voor het eerst in? Dan moet je je eerst registreren.
Veel plezier op Leer je groen!
Je kunt direct inloggen, of inloggen via OnsIVN (menu in bovenste groene balk)
(Let op: Leer je groen werkt niet op de smartphone.)

Naar boven

Aankopen in de IVN webwinkel

Met Code: IVN-LID-1202 (in te vullen bij het afrekenen) ontvang je als IVN lid altijd 10% korting op je aankopen.

Naar boven