Wegwijzer-Handige Hulpjes

 

Kantoorhulpjes

www.wetransfer.nl

Voor het opsturen van grote hoeveelheden informatieen/of foto’s. (gratis tot max. 2Gb)

www.datumprikker.nl

Voor het plannen van een afspraak met een groep mensen op basis van hun mailadres.

Pdf bestand verkleinen

Sleep-en-drop je PDF naar het getoonde vak, wacht tot het comprimeren is voltooid en download uw bestand. Zo simpel is het. Het proces is snel en veilig.
Ook handig zijn
https://smallpdf.com/nl/pdf-samenvoegen
https://smallpdf.com/nl/pdf-verkleinen
https://smallpdf.com/nl/pdf-converter

Centrale agenda IVN-Apeldoorn

Hierin staan alle activiteiten van de afdeling. Raadpleeg de centrale agenda voordat je een activiteit plant om zoveel mogelijk activiteiten op dezelfde datum te vermijden. 
Centrale agenda 2017 
Datum in de centrale agenda toevoegen of wijzigen. (mail naar secretariaat)

Hulpjes over (Cultuur)historie

Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN)

Het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) is een digitale hoogtekaart voor heel Nederland. Het bevat gedetailleerde en precieze hoogtegegevens met gemiddeld acht hoogtemetingen per vierkante meter. Met de viewer kun je zelf het Actueel Hoogtebestand Nederland verkennen. De kleinste hoogteverschillen worden zichtbaar.

Erfgoedlinks (Erfgoedplatform Apeldoorn)

In dit menu van het Erfgoedplatform Apeldoorn (EPA) staan links naar informatie, oude kaarten en/of (oude) foto’s van Apeldoorn.
Handig bij het uitzetten van excursies of maken van cursussen.

Kaarthulpjes

Hieronder enkele handige hulpjes bijvoorbeeld voor het uitzetten van wandelingen of fietstochten.

Topografische kaarten genereren

Met dit ‘gereedschap’ kun je een kaart genereren in pdf formaat voor elke willekeurige locatie in Nederland. Dit zijn kaarten zoals weergegeven in de Topografische Atlas van de ANWB. Deze kaarten worden gratis ter beschikking gesteld door het Kadaster via www.pdok.nl.

Op pdokviewer.pdok.nl vind je eenzelfde soort programma om staf-kaarten aan te maken, maar hier kun je via het knipprogramma in Windows een selectie van het beeld (uitvergroting) maken. Ook is er meer keuze in soorten kaarten. Werkt fantastisch.

Topotijdreis

Wil je weten hoe Apeldoorn (of andere plaats) er 50, 100 of zelfs 200 jaar geleden uitzag? Dat kan eenvoudig op topotijdreis.nl, de website van het Kadaster die 200 jaar topografie in beeld brengt.

Afstandmeten.nl

De naam zegt het al: met deze applicatie kun je makkelijk afstanden op de kaart meten. Het wijst zichzelf.

Fietsknooppunten (via Fietsknoop)

Hiermee kun je op je pc (maar ook via de app op je smartphone) routes langs fietsknooppunten maken. De route wordt geprojecteerd in een Google maps kaart. Met een Fietsknoop registratie kun je planningen die je op de website maakt bewaren en terugzien.

Edugis

EduGIS laat je kennismaken met Geografische Informatiesystemen (GIS).
Je vindt er allerlei kaartmateriaal over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Maps.me

Navigeren met de telefoon. Dat gaat prima, maar als je het online doet kost het veel data en als je het in het buitenland doet wordt het bovendien onbetaalbaar. Offline is dus de oplossing: kaarten downloaden en rijden maar. Maps.me kan je hier prima mee helpen.

Topo.gps

Ook een uitstekende app om een route te maken. Gebaseerd op de topografische kaart van Nederland. Kost een paar €€, maar werkt uitstekend