Werkgroepen

 

Werkgroepen

IVN Amstelveen is opgebouwd uit een aantal werkgroepen, die hebben allen een coördinator. Het bestuur en de coördinatoren komen drie keer per jaar bijeen voor overleg en afstemming. Hieronder stellen de verschillende werkgroepen zich aan je voor.
 

Help actief mee!

Wil je mensen in jouw omgeving ook de natuur van dichtbij laten beleven? Word dan actief lid bij IVN Amstelveen. Het maakt niet uit of je veel of weinig van de natuur weet. Ben je enthousiast, hou je van de natuur en sta je achter het groene werk van IVN? Dan ben jij degene die we zoeken.

Wil je kennis maken?

Woon je in de buurt van Amstelveen en wil je nader kennis maken met één van de werkgroepen, neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Het is bijna altijd mogelijk om een keer als proef mee te doen met een activiteit. Zo kan je zelf vanuit de praktijk vaststellen of het iets voor je is. De contactgegevens staan op de betreffende werkgroep-pagina.

IVN Amstelveen BomenwerkgroepBomenwerkgroep

Door natuurgidsen, die in 2015 in Amstelveen zijn afgestudeerd, is in september 2015 de werkgroep Bomen i.o. opgericht. Na een jaar van bomenstudie is het nu tijd om een echte werkgroep te worden. Doel van de werkgroep is bomen te leren kennen...
meer info »  

Amstelveen klompenDe Groene Zegge

Vier keer per jaar komt het verenigingsblad de Groene Zegge uit. Het staat bol van verhalen, activiteiten en...
meer info »  

Amstelveen blad kFotografiewerkgroep

Een aantal keer per jaar gaan we met elkaar aan de slag met het thema natuurfotografie. Het doel is het bewuster leren omgaan met de camera, leren van elkaar en van de fouten die we maken. We delen tips en trucs. En we genieten natuurlijk van de natuur om ons heen. . . . meer info »
 

Amstelveen insectenInsectenwerkgroep 

Leden van IVN zijn actief binnen verschillende werkgroepen. Voorbeelden hiervan zijn de plantenwerkgroep, paddenstoelenwerkgroep, werkgroep rondleidingen en onze jongste telg de insectenwerkgroep. Je hoeft nog niet alles van een onderwerp te weten om mee te kunnen doen met een werkgroep. Juist door met elkaar aan de slag te gaan en kennis en ervaringen te delen leert iedereen van elkaar. . . . meer info »


Amstelveen ivm kraamIVN Kraam

Regelmatig doet IVN met een stand mee aan manifestaties met een groen karakter. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Groenmarkt in winkelcentrum Groenhof, open dagen bij Langs de Akker of de schooltuinen, de midzomernachtmarkt en op de Dag van het Park.. . . meer info »
 

Amstelveen De NatuurkofferDe natuurkoffer

Met de IVN Natuurkoffer breng je de natuur bij de mensen thuis. (Dementerende) ouderen die niet meer zelf op pad kunnen geef je een heerlijke middag door hen in aanraking te brengen met van alles uit de natuur. Je laat hen stralen en genieten met de Natuurkoffer. Jouw inspanningen verhogen de kwaliteit van leven voor ouderen . . . . meer info »
 

Amstelveen paddenstoelenPaddenstoelenwerkgroep

De Paddenstoelenwerkgroep van IVN komt alleen in de herfst bijeen. Op zulke avonden wordt meegenomen materiaal bekeken en indien mogelijk op naam gebracht. Hierbij worden loepen en soms microscopen gebruikt en vooral boeken, veel boeken. We gaan enkele keren op excursie, waarvan zeker een keer naar het landgoed Nijenrode bij Breukelen. Verder organiseren we themamiddagen en paddenstoelencursussen. . . . meer info »
 

Amstelveen paardebloemPlantenwerkgroep

De plantenwerkgroep is actief in de maanden mei tot en met augustus. In het veld houden we met elkaar onze kennis van inheemse planten op nivo. . . . meer info »
 

Amstelveen baardmanVogelwerkgroep

De vogelwerkgroep van onze afdeling is opgericht in 1995 door 3 leden van de afdeling die de Natuurgidsencursus 1993/1995 volgden. Als ‘afstudeerproject’ hebben zij de mogelijkheden onderzocht die zouden kunnen leiden  . . . meer info »

 

Amstelveen gruttoWeidevogelbescherming

De werkgroep Weidevogelbescherming van IVN Amstelveen is opgericht in 1993. Doelstelling is een bijdrage te leveren aan het behoud van weidevogels in de polders rond Amstelveen, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel. Dat doen we vooral door op percelen waar dat nodig is naar nesten van weidevogels te . . . meer info »

 

Amstelveen rondleidingenWerkgroep rondleidingen

Elke tweede zondag van de maand organiseert het IVN Amstelveen een rondleiding in één van de Amstelveense parken of natuurgebieden. Deze rondleidingen worden verzorgd door landelijk gecertificeerde natuurgidsen. Wil je weten waar zij gegeven worden, . . . meer info »

[^]