Wandeling Buntven en Zandbos

doorstapwandeling

We lopen rond het Buntven en door het Zandbos. De route hebben we in de hand, niet het weer! Maar wie zou zich daardoor tegen laten houden; elk weertype leent zich uitstekend voor een stevige boswandeling. En elk weertype heeft zijn eigen charme en levert andere beelden op of er nu op dat moment een behaaglijk zonnetje schijnt, het onstuimig waait, of mogelijk zelfs somber weer met mist en nevelflarden; begin februari is het allemaal mogelijk.

Het Zandbos heeft zich de laatste decennia van een saai productiebos met voornamelijk dennen ontwikkeld tot gevarieerd gemengd bos. Er is flink gedund waardoor het bos op veel plekken meer open geworden is en er ruimte is ontstaan voor een gevarieerde bodemflora.
Op diverse plekken zijn naaldbomen door stormen geveld. Het dode hout wordt niet opgeruimd maar zorgt voor nieuwe dynamiek in het bosecosysteem.

De wandeling slingert door het bos over smalle kronkelige paadjes, langs brede lanen en langs de oevers van het Buntven. Loop mee, geniet van de buitenlucht en van de geuren in het bos.

ven

Waar
parkeerplaats bij het Buntven. (Volg de parallelweg voorbij parkeerplaats kwekerij ‘Het Plantenpark’ aan de Raktseweg)
Raktseweg 2
5752 RV Deurne
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Anne Regts

Coördinator Natuurgidsen Helmond

Ontdek meer over

Deel deze pagina