Seniorenwandeling Buntven 27 september

Op woensdag 27 september organiseerde de Werkgroep Seniorenwandelingen van IVN Helmond een wandeling rond het Buntven en door het Deurnese Zandbos.

Er werd gestart om 10.00 uur onder leiding van IVN – gids Anne Regts.

Het Zandbos heeft zich de laatste decennia van een saai productiebos met voornamelijk dennen ontwikkeld tot een gevarieerd, gemengd bos. Er is flink gedund waardoor het bos op veel plekken meer open is geworden en er ruimte is ontstaan voor een gevarieerde bodemflora.

Op diverse plekken zijn naaldbomen door stormen geveld. Het dode hout wordt niet opgeruimd maar zorgt voor nieuwe dynamiek in het ecosysteem van het bos.

De wandeling slingerde door het bos over smalle, kronkelige paadjes, langs brede lanen en langs de oevers van het Buntven. De kleine groep genoot van de buitenlucht, de herfstkleuren, de paddenstoelen en de geuren van het bos. De lengte van de route was circa 4 km.

Startpunt en parkeren: parallelweg voorbij parkeerplaats kwekerij ‘Het Plantenpark’ aan de Raktseweg 2, 5752 RV Deurne.

Het IVN Helmond organiseert maandelijks een Seniorenwandeling waaraan iedereen mag deelnemen. De ene maand in een wijk of het buitengebied van Helmond, in de andere maand in een van de gemeenten in de regio. In september was iedereen welkom in Deurne, vlakbij de oostelijke gemeentegrens van Helmond.

Even op een rijtje:

Woensdag 27 sept. wandeling Buntven / Zandbos

10.00-12.00 uur

Start: Parallelweg Buntven

Gratis deelname

 

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina