Verslag van Modderdag 2021 Water

Verslag van Modderdag 2021

Haaksbergen 28 juni 2021

Het was zaterdag 26 juni een leuke gezellige morgen en we hadden mooi weer. Het IVN-gebouw en de tuin lagen er weer mooi bij. Het gebouw had nieuwe windveren gekregen de afgelo-pen week. Door een groepje vrijwilligers strak in de verf gezet en zelf hadden ze ook een likje verf mee gekregen volgens Gerrit.

  • tekst & foto’s: Hermien Lankheet

Door de aanmeldingen, i.v.m. corona in tijdvakken,  was het prettig dat we wisten hoeveel kinderen en ouders er kwamen. Beide tijdvakken waren volgeboekt!!

De kinderen genoten van de zandberg en de kabouters in de natuurtuin.

20210626_093648.jpgDe eerste groep begon eerst met de tuin verkennen en kabouters zoeken! Nou dachten we daar ligt de zandberg!! ; 4 kruiwagens vol zand! Geen kind die er gelijk in dook. Daar waren Jan en Gerrit  nou zo druk mee geweest!  Maar kort erna lag er een jongen languit in de modder en een ander schepte een emmer met water  vol zand en ging lekker in de modder wroeten. De emmers water moesten geregeld worden bijgevuld.

 

20210626_093703.jpg

 

 

 

 

 

Ze lieten bootjes varen en maakten een overstroming bij een brug.

 

 

20210626_093705.jpgJe zag een meisje genietend in de modder lopen met gelakte teentjes!

 

Ook de natuurtuin werd door de ouders heel mooi gevonden om met de kinderen door heen te lopen om kabouterspelletjes te doen. Of om lekker te zitten kijken naar het grut in de zandhoop met een kopje thee of koffie. Bij de kabouterpaaltjes hingen kaarten met beschrijving wat voor leuke dingen je kon doen en soms hing er een zak met vingervlinders om te fladderen als een vlinder.

Of loeppotjes om je kikkertje in te bekijken. Leuk  kikkertjes zoeken in het natte gras. Bij de takkenril die Onze Ko maakte vonden ze mini- kikkertjes  en ook slakken. In de klaprozentuin zochten ze mooie kleuren bloemen met dezelfde kleur als de verfstroken.

 

20210626_130908.jpgEen jongetje stond bij de vingerhoedskruid en vol bewondering keek hij naar hommel die in de bloemen kroop van de vingerhoedskruid.  Heel zachtjes zei hij tegen mij : “hij kruipt er helemaal in en vliegt er dan  achteruit vliegend weer uit!” Dit zijn van die ervaringen  waarom het zo leuk is om met kinderen in de natuur te zijn : een Kippevel-momentje!

 

 

Bij de tuinschuur konden ze een  boontje in een potje met aarde poten. Dat potje ging natuurlijk mee naar huis en daar gaan ze voor zorgen dat het een mooie bonenplant wordt. ” Kiekn wat het wordt “ zei een vader.

Na afloop hielpen ook nog ouders met zand scheppen en speelgoed afspuiten. We waren daardoor snel klaar. Nu kan het  zeil drogen en het speelgoed en de kabouterzakken ruimen we van de week op. Het was een geslaagde ochtend.

Er was zelfs de vraag of een ouder niet andere ouders mocht bellen en dat we ’s middags ook nog bleven. Of dat we een paar keer in de zomer zoiets organiseren. Maar ja je moet de ouders ook hun eigen natuurtstruintijd met de kinderen gunnen!

 

IMG-20210626-WA0015.jpg

 

 

 

 

 

 

De natuurtuin  – foto: Gerrit

Ontdek meer over

Deel deze pagina