IVN Enschede en IVN Haaksbergen samen 20 landschapsgidsen rijker

IVN Enschede en IVN Haaksbergen samen 20 landschapsgidsen rijker

Haaksbergen 13 juli 2022

Afgelopen zaterdag 9 juli kregen 20 cursisten van de IVN afdelingen Enschede en Haaksbergen hun officiële diploma IVN LandschapsGids uitgereikt uit handen van Rick Hoeksema, landelijke voorzitter van het IVN cursus huis. Dit alles vond plaats onder genot van een hapje en een drankje bij Captain Jack in Buurse. Het werd een feestelijke afsluiting van een gezellig en leerzaam jaar bestaand uit 12 theorielessen en 12 praktijklessen in de natuur.

Coronamaatregelen zorgden ervoor dat de opleiding gaandeweg hier en daar wat aangepast moest worden. Sommige theorielessen werden digitaal gegeven, wat nieuw was voor zowel docenten als cursisten. Het ging wonderwel goed. Excursies werden uitgesteld, of konden door cursisten slechts in tweetallen gelopen worden met een door de docent gemaakte beschrijving. Ook moesten nieuwe data voor excursies gepland worden vanwege storm Eunice. Bepaalde excursies konden niet in het bos plaatsvinden.

IVN Enschede en IVN Haaksbergen zijn er samen toch in geslaagd om 20 nieuwe gidsen op te leiden. Hierdoor worden de afdelingen Haaksbergen en Enschede uitgebreid met nog meer enthousiaste actieve vrijwilligers.

 

Doel van IVN is om liefde en kennis voor de natuur door te geven via natuureducatie en natuurbeleving. Door samen kinderen een bijzondere natuurbeleving te geven. Om educatieve schoolwandelingen te begeleiden, in het Brunink, in het Grintenbosch. Om te helpen bij de landelijke IVN Slootjesdag en Heemtuindag. Om leerlingen van het Voortgezet Onderwijs te betrekken bij de natuur. Om bij publiekswandelingen de bijzondere stukjes Twentse natuur te laten zien op voormalig vliegveld Twenthe of bij de Hagmolenbeek. Of om gewoon samen een eind te wandelen en bewust te worden van wat er onderweg allemaal voor moois te zien, te horen en te ruiken is.

 

IVN is trots op dit mooie resultaat. Reden ook om voor het komende seizoen 2022/2023 in september weer 24 LandschapGidsen op te leiden. Samen met deze nieuwe LandschapsGidsen wil IVN nog meer mensen bij de natuur betrekken. En jong en oud laten beleven hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk onze natuur is!

 

Greetje Koster

Deel deze pagina