Natuurkids

Activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder het motto ’Lekker buiten bezig zijn’ en ‘Natuur beleven met handen en voeten’. Elke activiteit is anders en is een ontdekkingstocht in de natuur.

Introductie

Doel van de werkgroep is kinderen in aanraking te laten komen met de natuur in en om de stad Groningen. Onder het motto ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ is de natuur niet alleen belangrijk voor kinderen, maar zijn kinderen ook belangrijk voor de natuur!! 

Een enthousiaste groep leden van het IVN organiseert daarom tal van spannende activiteiten voor de jeugd.

Activiteiten (gratis)

Stoere kids, die mee willen doen en het leuk vinden om de natuur in te gaan, kunnen zich aanmelden voor een van de activiteiten. Je hoeft geen lid te zijn en bovendien is het ook nog eens gratis!

Zorg wel dat je altijd stevige schoenen (of laarzen) en warme kleren aan hebt. Liefst oude kleding, want als je bezig bent in de natuur, dan kun je vies worden. En vergeet de regen niet.

Geplande activiteiten: we gaan in september op zoek naar vleermuizen in een VLEERMUISEXCURSIE. Hou deze site en Facebook in de gaten voor precieze data en plaatsen.

Contact

Je kunt voor vragen contact opnemen met

Contactpersoon: Maurie Mutsaers, natuurkids.groningen@gmail.com.

Als je je e-mailadres doorgeeft via natuurkids.groningen@gmail.com word je automatisch op de hoogte gehouden van de activiteiten.

Scharrelkids

Het IVN kent voor de jeugd ook het project Scharrelkids. Een andere manier om als (groot)ouder samen met je (klein)kind de natuur te beleven.

Via Scharrelkids word je uitgenodigd vaker met je (klein)kinderen naar buiten te gaan. Saai?! Welnee. Juist leuk en spannend. Dus kom achter die computer vandaan en maak kennis met de natuur! Er valt namelijk veel te beleven voor jou en je gezin. En je kinderen voelen zich waarschijnlijk na een dag in de natuur vrolijker en fitter.

Kijk voor meer informatie op: www.scharrelkids.nl

Leden IVN Natuurkids

Pieta, Johanna, Mirjam (coördinator), Maurie en Marjo

Vrijwilligers gezocht!

Excursies voor kinderen vragen naast voorbereiding ook tijd en energie aan begeleiding. Daarom zijn we altijd op zoek naar enthousiastelingen die de handen uit de mouwen willen steken voor de Natuurkids.

Spreekt het je aan, neem dan eens contact op met Mirjam Aalfs,  mirjamaalfs@gmail.com, 06-33373301

Activiteiten

Muziek in/door/van de natuur voor kinderen tussen 8 en 12 jaar op zondag 21 oktober
 

IVN Natuurkids, logo

Het logo van Natuurkids is ontworpen door Monique Koers
website: mocards.nl