Blog #6

Tot ziens

Helaas stopt onze voorzitter per 1 juni

In verband met gezondheidsredenen ziet Paul Kusters zich helaas genoodzaakt om te stoppen als voorzitter van onze afdeling. Hieronder legt hij uit waarom.

Tot ziens

Paul Kusters

Begin maart. Langszaam trekt de winter uit de tuin. De vogels kunnen, met een beetje hulp, al genoeg bij elkaar scharrelen per dag. Begin maart zag ik kuikens van een paar nijlganzen. Nature calls…

Normaal gesproken voel ik in deze tijd ook mijn eigen energie terugkomen. Dat is helaas dit jaar niet het geval. Ik kwakkel al sinds de nazomer van 2022: eerst weken flink ziek door corona, toen ernstige hartklachten die veroorzaakt werden door vermoedelijk long-covid. Stond ik in juli nog met mijn fiets op een berg in Zuid-Frankrijk, ik ben nu blij als ik weer een stukje van 25 km stevig door kan rijden.
Al dat gekwakkel van de afgelopen maanden haalt de glans van veel dingen af. Bovendien had ik, zoals ze dat noemen, last van ‘brain fog’: bij vlagen zaten er echt gaten in mijn geheugen. Een vergadering van een uur bleek een uitputtingsslag. Je doet het goed of je doet het niet, is mijn uitgangspunt.

Heel langzaam komt het allemaal weer op z’n pootjes. Te langzaam. Om mijn herstel te bevorderen en mijn dagelijks werk goed te kunnen doen (dat kost veel energie), moet ik helaas mijn vrijwilligerswerk loslaten. Dit betekent dat ik, ruim voordat ik het van plan was, per 1 juni 2023 zal stoppen met mijn voorzitterschap van deze mooie IVN-afdeling.

Ik mocht drie jaar jullie voorzitter zijn. Het was een voorrecht. Dank voor het vertrouwen. Ik heb zoveel enthousiaste, betrokken en ervaren mensen ontmoet. De afdeling is bij jullie in goede handen. Ik hoop van harte dat er spoedig weer een nieuwe voorzitter uit onze gelederen opstaat.

Deel deze pagina