Klimaatalarm 2021

Paul Kusters

Nog even en dan zijn de landelijke verkiezingen er weer. Welke partijen hebben echt een natuurgericht programma? Kiezen ze voor serieuze maatregelen die ervoor zorgen dat we als land serieus een verschil gaan maken bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs? Wie wil er echt stappen maken om fossielvrij te worden? En welke politieke partij is bereid om de grote problemen die hier in het Noorden veroorzaakt zijn door mijnbouw werkelijk aan te pakken?

Weinig mensen zullen al die programma’s door nemen en met elkaar vergelijken. Als IVN’ers laten we ons vermoedelijk wel door ons ‘groene hart’ leiden bij het maken van onze keuzes. Ondertussen probeert een klimaatbeweging meer mensen te overtuigen om in actie te komen.

Operatie klimaat

Om te horen hoe mensen over het klimaat denken is Operatie Klimaat opgericht. Vrijwilligers voerden vorig jaar zo’n 40.000 gesprekken met mensen op straat, huis-aan-huis en online. Daarin konden zij hun zorgen en ideeën over het klimaat kenbaar maken. Deze informatie is gedeeld met de politieke partijen in de hoop dat het in hun verkiezingsprogramma’s terecht zou komen.

sticker,Klimaatalarm2021,kind,eerlijk,duurzaamMaar er is meer… Sinds vorig jaar werken 12 landelijke organisaties samen aan een klimaatbeweging in Nederland. Van de Woonbond en de FNV tot Milieudefensie, van Greenpeace tot Grootouders voor het Klimaat en De Goede Zaak. Al die organisaties hebben overal in het land coalities gesmeed. Zo ook in Groningen. Samen proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Klimaatalarm

Voorafgaand aan de verkiezingen luiden we op zondag 14 maart (van 14 tot 15 uur) het klimaatalarm. Overal in het land komen mensen, corona-veilig, bijeen om hun stem te geven een rechtvaardige klimaatstrijd. We doen dit natuurlijk ook online met een live-programma. Om 15 uur laten we met z’n alleen de alarmwekkers en kookklokken rinkelen.

Ben je geïnteresseerd in wat we doen, kijk dan vooral op www.klimaatalarm2021.nl of bezoek voor veelgestelde vragen de site van milieudefensie.

En als je mee wilt doen, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Jouw stembetuiging via de sociale media is geweldig. We kunnen extra menskracht ook goed gebruiken. Meld je aan via de site zodat je met ons in contact komt.

Laat vooral op 17 maart in het stemhokje je groene hart spreken.

Klimaatalaem2021,poster,oproep,doelstellingen,klimaatverandering,duurzaamheid